Tek adet RAM hangi slota takılmalı ?

Makaleler
9
Daha fazla  
Arkadaşlar 8GB Kingston 2133MHz DDR4 modeli bir RAM'e sahibim ve şuanda DİMM4'e takılı. Doğru slota takmış mıyım ?

Hangi anakart olduğunu söylerseniz yardımcı olabiliriz. Şimdi sadece tahminlerle işler yürür. Tek bellek olduğunda slotla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum fakat yine de anakartı öğrenmekte fayda var.

MSI B150 M3 Gaming.

Ben ikinciye taktım bir sorun yok.

Anakart kitapçıklarında hangi RAM kombinasyonlarının hangi slotlara takılması gerektiği yazar genelde. Bakmadıysanız kitapçığı kontrol edin. Tek slot olduğu için açıkçası pek bir manası yok. 1'e ya da 2'ye takın, ileride bir tane daha bellek aldığınızda 1 ve 3 ya da 2 ve 4 şeklinde takın. Çift kanal olarak çalışması için aynı renklerdeki RAM yuvalarına takmanız gerek. Elinizde 3 tane RAM varsa da nasıl takmanız gerektiği anakart kitapçığında yazar.

RAM'in vaat ettiğinden daha fazla performans alamayacağınıza göre, böyle bir soru sormanıza gerek yok. Çok istiyorsanız hem 1'de hem de 2'de test yaparsınız, sürelerini ölçersiniz. Hangisi sizi memnun ediyorsa onu kullanırsınız. Anakart firması size 2'ye takın demiş. 1'e taktınız diye bilgisayar bozulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…