1. Oyun: Net Assassin's Creed serisi... Başından sonuna kadar tüm seriyi oynadım. Serinin ilk 3 veya 4 oyunu sanırım Steam'de 15 lira civarlarında... Onlardan başlayabilirsin. Diğerleri de indirime girince alabilirsin.
2. Oyun: Mount&Blade Warband'ı ve yeni çıkan Mount&Blade Bannerlord'u tavsiye ederim. Bannerlord yeni çıktığı için biraz pahalı olabilir. Warband ise 15-20 lira civarlarında... Bu da net tavsiye edeceğim bir oyun. Bıkmadan saatlerce kendi hikayeni kendin yazdığın bir macera... Yapımcılarının Türk olması hasebiyle balkona bayrak astırtan bir oyundu benim için.
3. Oyun: Max Payne serisidir. Çocukken çok keyif alırdım. 2000'li yıllarında başında yapılmış bir oyundur. Nasıl zevk verir o zaman yapılmış bir oyun deme sakın, inan hala cayır cayır oynanır. 2013 yılında Max Payne 3 çıkmıştı. İndirimde iken Steam'den 10 liraya almıştım. Bolca adam öldürmeli bir vahşet olmuş.
GTA V'in mekanikleriyle bir oyun yapalım demişler sanki... Oynanır mı? Evet.
4. Oyun: Şimdi eskilerde kaldı. Öyle Grand-strategy oyunu sayılmaz fakat oynarken çok keyif aldığım bir oyundur. İstersen multiplayer, istersen singleplayer oynayabilirsin. Stronghold 1 ve Stronghold Legends...
5. Oyun: Yine çocukluğumdan beri sevdiğim, hangi oyunu çıkarsa erişmeye çalıştığım bir oyun serisi daha Tomb Raider. Tomb Raider'ın Square Enix tarafından hazırlanmış serisi gayet güzel... Hakeza, öncekilerde güzeldi. Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider gayet güzel oyunlar, kasanda gayet yeterli... Emin ol, ben oynarken keyif aldım. Sende ulaşırsan keyif alırsın umarım.
6. Oyun: Siyah-beyaz tema seçtiğinde, adeta 1947'nin havasına götüren bir oyundur benim için. Ha çoğu arkadaş belki abarttığımı düşünüyor olabilirler. Hatta böyle bir girişi bile hak etmeyeceğini düşünenler olabilir. Fakat oynarken bayağı bayağı keyif aldığım bir oyundur. Rockstar Games üzerine düşseydi, belki de bir marka ismi olabilecek bir oyundu. L. A. Noire...
Elden geldiğince ücreti düşük olan oyunlar yazmaya çalıştım ama illa güzel oyun oynayayım, gerekirse parasını da bir şekilde ayarlarım, dersen son çıkan oyunların gerçekten çok doyurucu ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. Mesela hangileri? Red Dead Redemption 2 (maalesef hâlâ fırsatım olmadı), Control, Death Stranding, Detroit: Become Human, The Witcher 3 gibi...
Not: Arkadaşlar sevdiğim oyunları yazdım. Bu gibi sevdiğiniz oyunlar varsa bende tavsiyelerinize talibim...