Tek-Çift-Dört kanallı bellek farkları

Mystical36

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni toplayacağım bilgisayarda RAM olarak ne yapsam bilemiyorum. Tek ile çift arasındaki performans farkı nedir? Genelde forumda gördüğüm şey 4 modül varsa çift al. Benim alacağım anakartta 4 modül olacak ancak ilerde upgrade etmek istediğimde doğal olarak 4ünü birden kullanacağım. Tek kanaldan çift kanala çıkıca bir performans artışı varsa 2 den 4 e çıkıca da var mı ?
Şimdilik 8 tek alsam birkaç ay sonra bir 8 daha mı almak daha mantıklı yoksa şimdiden 2x4 alıp daha sonra 4 slotu da doldurmak mı? Çünkü büyük ihtimalle 16 gb bellek bana baya baya yetecek %90 oyun için kullandığım bir bilgisayar olacak 8 bile yeter derlerken ben ilerde sorun olmasın istiyorum.

Arkadaşlar yeni toplayacağım bilgisayarda RAM olarak ne yapsam bilemiyorum. Tek ile çift arasındaki performans farkı nedir? Genelde forumda gördüğüm şey 4 modül varsa çift al. Benim alacağım anakartta 4 modül olacak ancak ilerde upgrade etmek istediğimde doğal olarak 4ünü birden kullanacağım. Tek kanaldan çift kanala çıkıca bir performans artışı varsa 2 den 4 e çıkıca da var mı ?
Şimdilik 8 tek alsam birkaç ay sonra bir 8 daha mı almak daha mantıklı yoksa şimdiden 2x4 alıp daha sonra 4 slotu da doldurmak mı? Çünkü büyük ihtimalle 16 gb bellek bana baya baya yetecek %90 oyun için kullandığım bir bilgisayar olacak 8 bile yeter derlerken ben ilerde sorun olmasın istiyorum.

Eğer doğrudan tavsiye istiyorsanız bence de sistemi belirtin. Bilgi sahibi olmak, nedenleri bilmek istiyorsanız buyurun:

Oyun Sistemlerinde Bellek Faktörü - Technopat

Şimdi tek 8gb alın. Zaten işinizi 2-3 sene görecektir. Yetmemeye başlarsa yanına aynından bir tane daha ekleyerek kullanırsınız ki heralde uzun bir süre başka ram eklememize gerek kalmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı