Tek cinsiyetli eğitimi destekliyor musunuz?

Tek cinsiyetli eğitimi destekliyor musun?

• Evet sonuna kadar destekliyorum.

Oy: 8 9,1%
  • Hayır desteklemiyorum.

Oy: 80 90,9%

• Oy verenlerin toplamı
    88
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Laiklikle alakası yoktur ben tek cinsiyetli eğitimi destekliyorum. Kızlar ayrı okulda eğitim görsün. Cevaplarınız merak ediyorum.
Ben ortaokuldayken bizde aynı uygulama yapılıyordu. Aslında ben destekliyorum ama çok da mühim bir konu değil. Dinen uygun -caiz- olduğunu pek zannetmiyorum ancak inanan inansın inanmayan da kendi bilir, beni pek enterese etmez. Ortaokul mevzusu da şöyle: kızlar da erkekler de farklı sınıftaydı bizde. Yani sizin anladığınızdan değil.

Ben yanlış anlamışım konuyu kusura bakmayın, tek cinsiyetli eğitim derken eğer ki "Sadece erkekler veya sadece kızlar eğitim görsün."den kasıtsa hayır ancak "Kıza ve erkeğe farklı farklı sınıflar açılsın."sa evet.

Tek cinsiyetli denince farkli bir sey anladim. Kizli erkekli siniflarda bulunmasindan bahsetmis sanirim. Destekliyorum.

Nedenine gelirsem -yok demeyin kesinlikle var- kizli erkekli ortam olmayinca erkekler daha boyle farkli farkli buyuyorlar bir kac yilini erkek Meslek Lisesinde gecirmis birisi olarak bunu dogrulayabilirim. Sadece tek cinsiyet liselerinde bulunmus olanlar dedigimi anlayacaktirlar. En sonunda da karma bir liseden mezun oldum ve inanilmaz mantikli oldugunu dusunuyorum. 9. sinifta erkek lisesindeydim ve kizlarla konusurken agzim dolaniyordu ama karmaya gecince duzeldi.

Kadin ve erkek ayri ayri ortamda bulunmamalilar, dogamiza ters. Baskasinin dini oyle istiyor diye asla boyle bir duzen getirilmemeli, isteyenler ilgili dinin hukum surdugu ulkeye gidebilirler : )

Erkek kıza yürüyor, kız-erkek ayrımı oluyor... Kızlı erkekli ayrı sınıflar olması daha iyi. Ben bu sorudan kızlı erkekli ayrı sınıflar anladım. Bir yarım dönem imam hatipte okumuştum sadece erkek vardı daha iyiydi. Tüm okulun erkek veya kız olması değil de sınıf sınıf kız erkek olması daha iyi. A şubesi olsun kız, B şubesi olsun erkek.

Ben soyle dusunuyorum. Erkeklerin kizlara yuruyor olmasi bence gayet dogal. Erkekleri bu ortamlardan uzaklastirirsak hep erkekleri gordugu ortamlara sokarsak iclerine kapanik buyurler ve cinsel yonden inanilmaz derecede zayif olup iclerine kapanirlar.

Karma eğitim konusunda ikisinin de olmalı en iyisi bence. İsteyen erkek/kız lisesine gider isteyen karma liselere gider. Ha bence çoğunlukla karma olmalı. Ayrıca bu işin pek de dinî bir boyutu yok. Kadın erkek bir anda eğitim görmesi neden sıkıntılı olsun ki? Hele hele çocukların olduğu bir ortamda. Sen gittiğin birçok ortamda kadınlar var oralarda da mı bulunamazsın?

Kesinlikle karma eğitim olmalı. Okulu sadece okuma yazma öğrendiğiniz bir yer olarak görmeyin. Okul 7 yaşından 18 yaşına kadar çocukların hayatının geçtiği yerdir. Karakter, kişilik okulda şekillenir ve okulda oturur.

Karma eğitim kadınlarla iletişim kurmayı öğretir, empati kurmayı, anlamayı. Hepimiz biliyoruz ki erkek erkeğe olunca saçma sapan hareketler yapabiliyoruz, kadınlar da aynı şekilde. Karma eğitim bunu da sınırlıyor. Nerde nasıl davranman gerektiğine de katkıda bulunuyor.

Yani saçma sapan bir fikre kapılıp kızı erkeği ayırırsak 18 yaşında liseden mezun olduğunda bu erkekler ya kız görünce eli ayağı titrer, ne yapacağını bilemez, kem küm edip soğuk soğuk terler ya da şeriatçı pala dayı gibi "karıya emir ver" kafasında takılmaya başlar.

İş hayatında, okul dışı sosyal hayatta karma yaşıyorsan eğitimin de karma olacak ki çocuk yaşta alışacaksın, iletişim kurmayı öğreneceksin. 18 yaşına kadar kadın yüzü görmeden büyüyen çocuğu bir anda karma iş hayatına atamazsın. Saçma sapan konuşup sinirlendirmeyin adamı.

Yıl olmuş 2025 hala konuştuğumuz konulara bak. 100 yıl geriye gittik diyorlardı da dinlemiyordum. Avrupa bunları aşalı 200-300 yıl oluyor yahu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…