Kesinlikle karma eğitim olmalı. Okulu sadece okuma yazma öğrendiğiniz bir yer olarak görmeyin. Okul 7 yaşından 18 yaşına kadar çocukların hayatının geçtiği yerdir. Karakter, kişilik okulda şekillenir ve okulda oturur.
Karma eğitim kadınlarla iletişim kurmayı öğretir, empati kurmayı, anlamayı. Hepimiz biliyoruz ki erkek erkeğe olunca saçma sapan hareketler yapabiliyoruz, kadınlar da aynı şekilde. Karma eğitim bunu da sınırlıyor. Nerde nasıl davranman gerektiğine de katkıda bulunuyor.
Yani saçma sapan bir fikre kapılıp kızı erkeği ayırırsak 18 yaşında liseden mezun olduğunda bu erkekler ya kız görünce eli ayağı titrer, ne yapacağını bilemez, kem küm edip soğuk soğuk terler ya da şeriatçı pala dayı gibi "karıya emir ver" kafasında takılmaya başlar.
İş hayatında, okul dışı sosyal hayatta karma yaşıyorsan eğitimin de karma olacak ki çocuk yaşta alışacaksın, iletişim kurmayı öğreneceksin. 18 yaşına kadar kadın yüzü görmeden büyüyen çocuğu bir anda karma iş hayatına atamazsın. Saçma sapan konuşup sinirlendirmeyin adamı.
Yıl olmuş 2025 hala konuştuğumuz konulara bak. 100 yıl geriye gittik diyorlardı da dinlemiyordum. Avrupa bunları aşalı 200-300 yıl oluyor yahu.