Tek diski ikiye bölerek format nasıl atılır?

OnurKrkc

Kilopat
Merhaba, 500 GB olan SSD'yi tek bir C sürücüsü olarak Windows 11 kurmuştum. Şu an Windows 10'a geri dönmek istiyorum ama bilgisayarımdaki verilerin de gitmesini istemiyorum. Önemli dosyalarım var. Nasıl bir yol izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar yönetiminden disk yönetimine girip kullandığınız diski seçip sağ tıklayarak ayır seçeneğine basın. İhtiyacınız olan miktarda alan ayırıp(bu alan boş olan alanınızdan fazla olmamalı) orayı yeni bir harf atın. Sonrasında verilerinizi oraya atıp diğer bölümleri format esnasında sıfırlayarak kurabilirsiniz ama bunu tavsiye etmem çünkü işin ucunda tek bir yanlış tuşa bakıyor yedeklediğiniz her şeyin silinmesi. Başka bir USB veya hard disk bulup yedeklemeniz çok daha mantıklı. Belki kurmak için kalan alanı da sıfırlamanı isteyebilir o zaman daha büyük sıkıntı yaşarsınız.

Disk yönetiminden birimi küçültüp ikinci oluşan birime yedekleme yaptıktan sonra formatı yalnızca ilk diske atabilirsin gibime geliyor. Hiç yapmadım ama bir araştırabilirsin bu yöntemi

Windows açılıyor ise bilgisayarınızı açın. Arama kısmına disk bölümleri yazın karşınıza çıkan disk bölümleri oluştur ve sil seçeneğini seçin. Sonrasında;
1) C Diskine sağ tıklayın ve diski küçült diyin.
2) Kaç gb alan ayırmak istiyorsanız D diskine o alanı mb cinsinden yazın.
3) Sonrasında alt kısıma "ayrılmamış alan" diye bir bölüm oluşacaktır ayırdığınız boyut kadar. Ona sağ tıklayın ve yeni disk oluştur diyin. İleri ileri diyerek diski oluşturun.
Bilgisayarınızda artık Yerel disk C ve D olarak iki disk olacaktır. Saklamak istediğiniz dosyalarınızı bu D alanına atabilirsiniz. Sonrasında da C diskine Windows 10 kurarsınız normal olarak :)

olur da yanlışlıkla format atarsanız veya başka bir şey olur da verileri kaybederseniz kurtarmanız başka bir hard disk ödünç alıp onun için atmanızdan daha zahmetli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı