Tek HDMI çıkışı olan bilgisayara 2 monitör bağlamak

devrim141

Yoctopat
Daha fazla  
Selam. Önce yaklaşık 2senedir kullandığım monitörümün görev çubuğunda ince ince renkli şeritler çıkmaya başlamıştı sonra da tamamen gitti (kronik), bende yeni monitör aldım. Monitör bugün elime ulaştı bende 2 monitörü aynı anda kullanırım diyordum ta ki kasamda sadece 1 tane HDMI girişi olduğunu öğrenene kadar. Biraz araştırdım HDMI çoklayıcı önermişler fakat 2 monitörede aynı ekranı verebilecekmişim yani anladığım kadarıyla biriyle oyun oynarken diğeriyle film-video izleyemiyeceğim. Bunu nasıl çözerim ya da çözmenin bir yolu var mı hangi çoklayıcıyı tercih etmeliyim. Yanıtlarınız için teşekkürler.

Ekran kartım: RX 6700XT
Anakart: A620M-K

Hocam aslında DOCK diye tabir ettiğimiz bazı cihazlar var. BUnların kendi sürücüleri olduğu gibi sürücüsüz de Type-c portundan görüntü almanızı sağlayabiliyorlar. Macook'ta denedim ama masaüstü bilgisayarda ekran kartına bir monitör bağlıyken Type-c portuna da bir monitör bağlamayı hiç denemedim.

Hocam şimdi denedim ama olmadı. Ekran kartına monitör bağlıyken 2 farklı type-c'den hdmı'a görüntü verebilen aparat denedim ama olmadı. Ama dediğim gibi bazı büyük çalışma istasyonu gibi DOck'lar yazılımları sayesinde USB 3.0 veya Type-c portlarında 60hz görüntü verebiliyorlar.

Son düzenleme:

Dediğiniz sistem Thunderbolt destekli cihazlar için geçerli. Onun yerine anakartında bir tane VGA girişi var o girişe bir adet VGA to HDMI adaptör alıp birini HDMI birini VGA ile çift monitör kullanabilirsin.

Ekran kartım: RX 6700XT Demişsiniz.
Ankartta tek hdmi var derken. Ekran kartındaki hdmi de bahsettiniz sanırım.
Zira anakartaki porta bağlarsanız; işlemcinizde grafik birimi varsa (Apu) onu kullanmış olursunuz.

Ekran kartınızda 3 tane de display port var.
Display portu hdmi ye çeviren dönüştürücü ile, diğer monitörü bağlayabilirsiniz.

Dediğiniz sistem Thunderbolt destekli cihazlar için geçerli. Onun yerine anakartında bir tane VGA girişi var o girişe bir adet VGA to HDMI adaptör alıp birini HDMI birini VGA ile çift monitör kullanabilirsin.
Hocam bildiğim kadarıyla ekran kartından görüntü alıyorken aynı anda APU işlemciniz dahi olsa ana karttan da görüntü alamıyorsunuz. Birinden birini seçmeniz gerekiyor.

Bu detayı fark etmedim. Daha mantıklı bu.

Hocam bildiğim kadarıyla ekran kartından görüntü alıyorken aynı anda APU işlemciniz dahi olsa anakarttan da görüntü alamıyorsunuz. Birinden birini seçmeniz gerekiyor.

Ekran kartı detayını görmedim. APU zannettim sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…