Tek kanal 16 GB RAM çift kanal yapılırsa GPU kullanımı artar mı?

HarryBanner

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ne yaparsa yapayım RTX 2060'ın vermesi gereken performansı alamıyorum. İllaki bir şeyler eksik. Laptop kullanıyorum ve tek kanal 16 GB RAM'e sahibim. BIOS ayarlarından overclock ayarını kapayıca aldığım performans azaldı ancak droplarda azaldı. Ayrıca BIOS'tan dedicated GPU'yu kullanıyorum sadece. Çift kanal yaparsam sorunlar düzelir ve GPU kullanımı artar mı?

Arkadaşlar ne yaparsa yapayım RTX 2060'ın vermesi gereken performansı alamıyorum. İllaki bir şeyler eksik. Laptop kullanıyorum ve tek kanal 16 GB RAM'e sahibim. BIOS ayarlarından overclock ayarını kapayıca aldığım performans azaldı ancak droplarda azaldı. Ayrıca BIOS'tan dedicated GPU'yu kullanıyorum sadece. Çift kanal yaparsam sorunlar düzelir ve GPU kullanımı artar mı?
GPU kullanımının RAM ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. GTX1650S kullanıyorum. Tek kanal 8GB Ram var. GPU kullanımı stabil.

Hayır bunun RAM'le alakası olduğunu sanmıyorum, ekran kartına daha çok yük bindirirseniz artabilir. Çözünürlüğü yükseltin, grafik ayarlarını ultraya alın oyunlarda. Tam bilgim yok RAM'le de alakalı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodakileri bir yapın hocam, ayrıca ekran kartınız, BIOS'unuz, chipsetiniz güncel değil mi?

Hocam onları yaptım zaten. Ayrıca laptop 2 aylık yeni yani.
Hocam zaten BIOS'tan Intel ekran kartını devre dışı bıraktım.
Ancak Battlefront 2'de en az 100 FPS alıyorum sıkıntı RAM'den çok oyunda olabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam onları yaptım zaten. Ayrıca laptop 2 aylık yeni yani.
Ancak Battlefront 2'de en az 100 FPS alıyorum sıkıntı RAM'den çok oyunda olabilir mi?
Hocam sorunu çözebildiniz mi? benzer şeyleri yaşıyorum zira.

i5 9300h, rtx 2060, 8 gb tek kanal ramli laptobu ikinci el aldım. 2 aylık temiz bir kullanımı vardı. makinede oyun dahi oynanmamış. win10 ve nvdianın güncel sürücüleri yüklü, nvidianın 3d ayarları yapılı, yüksek performans modunda dahi battlefront 2 de 70 fps alıyorum(gölge ve bi kaç ayarı high, anti aliasing low) tek kanal ram var, darboğaz yapıyodur çift kanala yükseltince çözülür demiştim. şimdi drictx 12 yi açınca medium ayarlarda dahi 40 fps anca alıyorum. her şey kurulu pcde bunun nedeni ne olabilir?

aklıma tek gelen epic storedan alınan battlefront2, dx12 de sıkıntı yaratıyormuş. siz bu oyunda 100 fpsi dx12 açıkken ultra da mi alıyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı