Tek kanal ile çift kanal RAM arasındaki performans farkı

Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. YouTube'da şöyle bir karşılaştırma videosu gördüm. Tek kanal 8 GB RAM ile çift kanal 8 GB RAM arasındaki oyun performansı farkı. Gerçekten bu kadar büyük fark oluyor mu? Bende şu an tek kanal 8 GB var. Yazın bir tane 8 GB DDR3 1600 MHz alıp çift kanal 16 GB yapacağım. Buna benzer bir fark oluşur mu? Özellikle işlemci kullanımı açısından fark var. Özellikle çift kanalda işlemci kullanımı daha düşük, GPU kullanımı daha yüksek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğrudur. Hatta forumda Geekbench sonuçlarının atıldığı bir konu vardı ve aynı işlemciyi kullanmama rağmen bir arkadaş çift kanal bellek kullandığı için daha yüksek puanlar almıştı. Ryzen sistemlerde hayati öneme sahip çift kanal.

Doğrudur. Hatta forumda Geekbench sonuçlarının atıldığı bir konu vardı ve aynı işlemciyi kullanmama rağmen bir arkadaş çift kanal bellek kullandığı için daha yüksek puanlar almıştı. Ryzen sistemlerde hayati öneme sahip çift kanal.
Bende i7 4790 var. Mesela Far Cry 5'de işlemci darboğaz yapmamasına rağmen GPU bazı yerlerde daha az kullanılıyor ve FPS düşüyor. Ben bunu oyunun optimizasyonu ile alakalı sanıyordum ama demek ki çift kanala geçiş yaparsam artık 60 FPS'nin altına hiç düşmeyecek şekilde oynayabilirim.

Bende i7 4790 var. Mesela Far Cry 5'de işlemci darboğaz yapmamasına rağmen GPU bazı yerlerde daha az kullanılıyor ve FPS düşüyor. Ben bunu oyunun optimizasyonu ile alakalı sanıyordum ama demek ki çift kanala geçiş yaparsam artık 60 FPS'nin altına hiç düşmeyecek şekilde oynayabilirim.
Kesin bir şey diyemem bu konu hakkında. Burada sıcaklık gibi faktörler de etkili olabilir. Ama büyük bir artış olacağını söyleyebilirim.

Kesin bir şey diyemem bu konu hakkında. Burada sıcaklık gibi faktörler de etkili olabilir. Ama büyük bir artış olacağını söyleyebilirim.
Sıcaklık yönünden sorun yok. İşlemci tam yükte maksimum 54 dereceyi görüyor. Ekran kartı ise 68 dereceyi.

Doğrudur çift çekirdekli ram daha iyi performans verir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı