Tek kanal ve çift kanal RAM farkı nedir?

569218

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle iyi akşamlar diliyorum. Sizlere bir sorum olacaktı. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

1.5 sene önce kasa topladığımda " G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200 MHz CL16 DDR4 Single kit" RAM almıştım.
Bilgisayardaki RAM'i 16 GB'a çıkarmak istiyorum fakat buradaki tek kanal çift kanal muhabbetini pek anlayamadım. Dual channel olarak kullanmak için aynı RAM modeline sahip olmak gerekiyormuş sanırım. O yüzden yarın bu RAM'in aynısını tekrar almaya gideceğim ve aslında 2x8'lik bir rama sahip olacağım. RAM'in açıklamasında ise "Single kit" dediği için çift kanal olarak kullanamayacağım anlamına mı geliyor yoksa bu sadece çift veya tek olarak satıldığı için mi ilanda o etiketi takıyorlar? Ya da anakarttaki 2 soketi 8, 8 şeklinde kullandığımız için mi "Dual channel" oluyor?
RAM ilanı da bu şekildedir.

Aynı modele sahip olmaya gerek yok, sadece tavsiye edilir. Farklı markalarda da Dual çalıştığı oluyor. Risk olduğu için çoğu kişi bu riski almıyor ve kit olarak satın alıyor. Dual Channel RAM kullanımı oyun veya PC kullanımında ciddi performans artışı sağlıyor. İmkan varsa Dual Kit alınmalı ve kullanılmalı.

Çift kanal RAM PC performansını arttırır.

Aynı modele sahip olmaya gerek yok, sadece tavsiye edilir. Farklı markalarda da Dual çalıştığı oluyor. Risk olduğu için çoğu kişi bu riski almıyor ve kit olarak satın alıyor.

Farklı marka denemek bir nevi kumar gibi olur.

1 tane 16 GB RAM de 8 tane bellek var diyelim.
1 tane 16 GB almak yerine 2 tane 8 alırsanız, 16 tane belleğiniz olur.
16 bellekle daha hızlı işlem yapacağından oyunlarda drop yemezsiniz.

Evet dostlarım dediklerinizi anladım fakat asıl sormak istediğim ramlerin kendi dual veya single diye özellikleri yok değil mi ? Sadece adediyle alakalı. Yani benim aldığım ilandaki ram single diyor. Ben bir tane daha alırsam aslında dual olacak değil mi ?

Tam olarak bu. İki yuva da dolu olduktan sonra çift kanal oluşur.

Tam da aradığım cevaptı. Herkese çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…