Tek kart mı, çift kart mı avantajlı?

Aklımda RX 480 ekran kartı olan bir bilgisayar toplamak, 1 sene sonra bir tane daha alıp CrossFire yapmak var. Ama arkadaşım bana tek kart GTX 1060 almamı ve boş yere masraf yapmamamı söyledi. Tek kart olarak GTX 1060, RX 480'den daha iyiymiş. Tek kart al yeter dedi. Ben ne yapayım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın doğru söylemiş. Aralarında aşırı performans farkı yok ama genel olarak bakıldığında GTX 1060 daha performanslı. Zaten tek kart yeterli olur yani RX 480 alıp ileride CrossFire yapmanın bir anlamı yok bence. Bu durumda GTX 1060 almanı tavsiye ederim.

Crossfire yapıldığında her oyunda rx 480 çarpı 2 kadar performans alamazsınız. Oyunun optimizasyonunun ona göre iyi ayarlanmış olması lazım. Tek kart daha iyidir. Ama GTX 1060 RX 480'den daha iyimidir? Bu sorunun cevabı oyundan oyuna değişiyor. Genel bir cevap vermek gerekirse RX 480 daha iyidir.

Burda bununla alakalı açıklamalı bir liste var: Crossfire Game Compatibility List

1060 almak yerine RX 480 al. İlerleyen zamanlarda crossfire yaparsın. RX480 crossfire yapıldığında GTX 1070'ten bile daha performanslı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kesinlikle tek kart daha avantajlı. İki karta para vermek yerine tüm parayı daha yüksek model bir karta yatırmak en mantıklısı. Ben de GTX 1060 düşünmüştüm ama fiyatlar pek yardımcı olmadı. AMD ekran kartlarında ne kadar başarılı olursa olsun yine de nvidia dan şaşma derim çünkü daha önce bir çok sorun yaşadım amd kartlar yüzünden. Ayrıca genelde nvidia eski kart bile olsa güncellik açısından daha iyi. (Güncellik derken yazılımdan bahsediyorum.)

CF RX480 çoğu oyunda GTX 1080'i bile geçebiliyor ama tek kart al bencede.

Bu Nvidia fanlığından başka bir şey değil çocukca yazmayın. Şahsen bu senenin en iyi F/P kartları AMD'nin. Gerek RX 460 olsun gerek 470 veya 480 olsun hepside F/P ürünü. Buna itirazınız yok sanırım. RX 480 vs 1060'a gelirsek AMD'nin son güclleştirmeleri sayesinde bazı DX11 oyunlarda bile GTX 1060'ı geçiyor. Genelde DX11 oyunlarda GTX 1060 önde ama DX11 devri geçiyor.DX11'e göre kart alınmaz. Ben alsam RX480 alırdım. Gerek DX12 performansı gerek fiyat ucuzluğu RX480'i alınabilir bir kart yapıyor. Tek kart mı çift kart mı sorusuna ise tek kart daha avantajlı.

Bu sene amd ne kadar iyi bilemiyorum, genelde de iyi zaten. Özellikle de F/P açısından iyi ama benim nvidia'dan vazgeçmemek için haklı nedenlerim de var ki kesinlikle vazgeçmem veya kesinlikle nvidia daha iyi falan da demiyorum. Fanlıkla, çocuklukla hiçbir alakası yok, bu şekilde bir üsluba hiç gerek yok. Ayrıca şuan RX480 olduğunu yeni fark ettim RX460 diye okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…