Eki Görüntüle 2009733
Merhaba 10. sınıf matbook kitabındaki fonksiyon sorularını çözemediğim için bebek adımları ile fonksiyon videolarını izliyorum. 1. Video'nun gönder gitsin sorusunda takıldım. Anlamadığım nokta şu üstte bir tane küme vermiş 1'den 5'e kadar sayılar var ve şartını da F(a)≠a diye vermiş. ≠ sorulduğun da ne yapılır? Soruyu anlamak için videoyu iki kere izledim ama tek kümeli işlem yapmıyor. ≠ işareti geldiğinde ne yapmamız gerektiğini göstermiyor ve kendi göstermediği şeyi bize soruyor. Tek kümeli bir işlem ve F(a)≠a işlemlerini ilk defa görüyorum. Mehmet hoca anlatmazsa nereden bileceğim ki? Ne yapmalıyım? İlk önce 10. sınıf matbook fonksiyonlarını tamamen mi bitirmeliydim? Orada mı gösterilecek bu işlemler? Matbook serisinin 4. videosunu bile izlemeden bebek adımları ile fonksiyonlara geçtim. Çünkü matbook kitabındaki fonksiyon sorularını çözemiyorum.
Ek olarak: Ben açık liseden sayısal dersleri seçmeden sözel dersler ile mezun oldum ve Mehmet hoca ile sıfırdan matematik çalışıyorum.
Sorunun cevabını yazmayın benim bulmam gerekiyor. Yoksa hiçbir şey öğrenmediğimi düşüneceğim. Siz sadece tek kümeli işlemde ne yapılır ve F(a)≠a işleminde ne yapılır onu söyleseniz yeter. ≠ eşit değildir sorulduğunda ne yapılır?