Çözüldü Tek kümeli ve f(a)≠a soruları nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  

Merhaba 10. Sınıf Matbook kitabındaki fonksiyon sorularını çözemediğim için bebek adımları ile fonksiyon videolarını izliyorum. 1. Video'nun gönder gitsin sorusunda takıldım. Anlamadığım nokta şu üstte bir tane küme vermiş 1'den 5'e kadar sayılar var ve şartını da f(a)≠a diye vermiş. ≠ sorulduğun da ne yapılır? Soruyu anlamak için videoyu iki kere izledim ama tek kümeli işlem yapmıyor. ≠ İşareti geldiğinde ne yapmamız gerektiğini göstermiyor ve kendi göstermediği şeyi bize soruyor. Tek kümeli bir işlem ve f(a)≠a işlemlerini ilk defa görüyorum. Mehmet hoca anlatmazsa nereden bileceğim ki? Ne yapmalıyım? İlk önce 10. Sınıf Matbook fonksiyonlarını tamamen mi bitirmeliydim? Orada mı gösterilecek bu işlemler? Matbook serisinin 4. videosunu bile izlemeden bebek adımları ile fonksiyonlara geçtim. Çünkü Matbook kitabındaki fonksiyon sorularını çözemiyorum.

Ek olarak: Ben açık liseden sayısal dersleri seçmeden sözel dersler ile mezun oldum ve Mehmet hoca ile sıfırdan matematik çalışıyorum.

Sorunun cevabını yazmayın benim bulmam gerekiyor. Yoksa hiç bir şey öğrenmediğimi düşüneceğim. Siz sadece tek kümeli işlemde ne yapılır ve f(a)≠a işleminde ne yapılır onu söyleseniz yeter. ≠ eşit değildir sorulduğunda ne yapılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam ^ işaret üssü işareti mi?

Göremediğim nokta şuymuş.
5 tane eleman var. Ben ise 4 tane elemanı hesaplıyorum.

4^4=256 Böyle sonuç tabi bulunmaz 5 tane eleman var.

4^5=1024 Yapar o da 2^10 ‘na eşittir. Cevap 2^10 B şıkkı. Sonunda anladım. Yardım eden herkese teşekkürler.

Bütün olay eleman sayısına dikkat etmekte. Oh be.

@Eşref Bey @simplified.erdem @hayallerim var @kaan.w

Kendim çözdüm cevaplara bakmadan.
Tek kümeli ve f(a)≠a f(a)≠a soruları genellikle fonksiyonlarla ilgilidir. Eğer bir fonksiyonun f(a)≠a f(a)≠a olduğu belirtilmişse, bu, a noktasının fonksiyon tarafından kendisine eşit olmadığı anlamına gelir.

Bu tür bir durumu çözmek için, genellikle bir fonksiyon tanımı veya özellikleri verilir. Örneğin, f(a)≠a f(a)≠a ifadesiyle, belirli bir a değeri için f(a) farklı bir değeri ifade eder.

Soru genellikle bu belirli fonksiyonun nasıl tanımlandığı, hangi kurala göre işlediği veya hangi ilişkilerle belirtildiği üzerine odaklanır. İşte bu noktada, fonksiyonun ne olduğunu veya hangi kurala tabi olduğunu tanımlayan ifadeleri göz önünde bulundurarak bu tür bir soruyu çözebilirsin.

Örnek olarak, bir fonksiyon f(x) verilmiş olsun ve bu fonksiyonun farklı bir a değeri için f(a) ile eşit olmadığı belirtilmiş olsun. Soru genellikle, f(x) fonksiyonunun özelliklerini veya tanımını analiz ederek, hangi durumda f(a) ile a değerinin birbirinden farklı olduğunu bulmaya odaklanır.

Bu tür soruların çözümü, belirtilen fonksiyonun özelliklerine ve tanımına dayanır. Fonksiyonun nasıl çalıştığı, hangi kurala göre işlediği ve hangi ilişkileri temsil ettiği sorulduğunda, bu tür soruları çözmek daha mümkün hale gelir.
(ChatGPT)

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Şimdi biraz fonksiyonlar bildiğini varsayıyorum, diyor ki soruda, Fonksiyona Recep Baltaş vereceksin ama çıkan sonuç Recep Baltaş olmayacak, yani bu fonksiyon:
f(a)=a olamaz, doğrusal olmayacak. Birim fonksiyonda olamaz.

Artı -1 Eksi

Dostum selam kolay gelsin öncelikle 0'dan matematik nasıl çalışılır bilemiyorum zor olsa gerek. F(a)≠a bunun anlamı senin tanım kümendeki eleman kendine eşit olamaz. Mesela a kümesindeki 1 elemanı 1'e eşit olamaz. Bu soruda da 1'in 1'e 2'nin 2'ye... Eşit olmadığı fonksiyon sayısını soruyor. Mesela örnek yazayım
F(1)=2
F(2)=5
F(3)=1
F(4)=3
F(5)=4
Mesela bu örnek sorunun bizden istediği şeyi sağladı A'dan A'ya ve F(a)≠a koşullarını sağlıyor bakarsan anlarsın.

Örnek olarak f(1) ≠ 1 olduğundan f(1) için 4 şans vardır.
4 * 4 * 4 * 4 * 4 = 2^10 ise tüm ihtimaller olur, cevabı B seçeneği buldum.

Örnek olarak f(1) ≠ 1 olduğundan f(1) için 4 şans vardır.
4 * 4 * 4 * 4 * 4 = 2^10 ise tüm ihtimaller olur, cevabı B seçeneği buldum.
Senin yorumuna bakmadım hala kendim çözmeye çalışıyorum.

Sadece cevaba baktım. Cevap B şıkkı çıkıyor hala çözmeye çalışıyorum.

Bu soruda bir şey var ve ben onu göremiyorum. Ne acaba?

Son düzenleme:
Her rakam için 4 şans var yani 4 * 4 * 4 * 4 * 4 = 4^5 = 2^10

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…