Tek modül 32 GB RAM hangi slota takılır?

140122

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz İncehesap indirimlerinde bir RAM satın aldım. Normalde sistemimde 2x8 GB RAM kullanıyorum ve şu an paylaştığım görseldeki gri slotlarda takılılar. Yeni aldığım RAM ise tek modül ve 32 GB. Bu yüzden 4 slot arasından hangi slota takmam gerektiği konusunda emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Ram

b_asus-tuf-gaming-a520m-plus-wifi-1.jpg

Zaten 8 GB olan RAM'ler gri slotta çift kanal olarak çalışıyor. Sen onların yanına 32 GB RAM'i istediğin slota talabilirsin fark olmayacak. Keşke tek slot 32 GB yerine 2x16 GB alıp gri slota yenileri siyah slota eskileri taksaydın. Böylece daha iyi bir yükseltme olurdu.

Zaten 8 GB olan RAM'ler gri slotta çift kanal olarak çalışıyor. Sen onların yanına 32 GB RAM'i istediğin slota talabilirsin fark olmayacak. Keşke tek slot 32 GB yerine 2x16 GB alıp gri slota yenileri siyah slota eskileri taksaydın. Böylece daha iyi bir yükseltme olurdu.
Farkındayım, ancak bir 32’lik daha alarak 64’e tamamlayabileceğim için tek bir 32’lik aldım. Ayrıca dediğinizi tam olarak anlayamadım 2x8 takılıyken siyah slotlardan birine 32’liği takabileceğimi mi söylüyorsunuz? Bu şekilde çalışıyor mu?

Teşekkür ederim.

Peki yeni RAM'i taktıktan sonra bir şey yapmama gerek var mı direkt PC'yi açıp kullanabilir miyim? BIOS'tan falan kontrol edin diyenleri görmüştüm.

Teşekkür ederim.

Peki yeni RAM'i taktıktan sonra bir şey yapmama gerek var mı direkt PC'yi açıp kullanabilir miyim? BIOS'tan falan kontrol edin diyenleri görmüştüm.
İlk taktığınızda hızları fabrika çıkışı düşük olabilir, BIOS'tan hızları XMP ayarını açarak düzeltmeniz lazım okadar. Ayrıca diğer 2x8 GB RAM'leriniz ile kullanacaksanız tüm değerleri aynı olacak şekilde hepsini ayarlamanız gerekiyor.
Eğer çalışmazsa zaten direk açmaz bilgisayarı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı