Tek Modül vs Çift Modül RAM

Empyrean

Megapat
Daha fazla  
Tavsiyelerde genelde RAM tek modül olarak öneriliyor. Anakartın üzerinde ise ''çift bellek yolu ile şu kadar hızı vardır'' diye belirtiliyor.
  • Tek modül kullanmak performansı düşürmez mi?
  • 1x8 yerine 2x4 kullanmak daha iyi değil mi?
Tabii ki anakartın sadece 2 slotu varsa tek modül daha iyi ama 4 slot için de tek modül öneriliyor.

Bu durumun performansa ne kadar etkisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütceye göre öneriliyor. 2x4 gb ramler pahalı, ayrıca ilerde ram yükseltmesi yapılacaksa adam 4 tane mi 4gb ram taksın. Tek 8gb yeterli eline para geçince alır bi 8 daha iki slotu hala boş daha çok parası varsa onuda doldurur.

Ben sonradan geliştirmek için 1x8 gb ddr4 3000 mhz ram almayı düşünüyorum. 4x2 yapmak istemiyorum. Fazla performans kaybı olur mu?

Tavsiyelerde genelde RAM tek modül olarak öneriliyor.
Bu tavsiyeyi kim yapmış merak ettim doğrusu. Yani kesinlikle yanlış bir durum.
Tek modül kullanmak performansı düşürmez mi?
Çift modül kullanımıyla kıyaslandığında tabi ki performans kaybı farkı bayağı olur. Bizzat kendim tecrübe ettim bu durumu. Tek 8GB RAM'im vardı. Daha sonra 16'ya çıkardığımda, gözle görülür bir fark yaşadım. Tabi bunu sadece oyunlarda ve yüksek RAM kapasitesi isteyen programlarda gözlemleyebilirsiniz. Windows'un akışında pek fark olmuyor.
Tabii ki anakartın sadece 2 slotu varsa tek modül daha iyi ama 4 slot için de tek modül öneriliyor.
Bu da kesinlikle yanlış bir durum. Anakartta 2 tane RAM slotu varsa ve bütçenizde varsa, en mantıklı olan ikisinide doldurmaktır. 4 slot varsa bile, yine ikisini doldurmak en doğru hareket olacaktır.
Çünkü bellekler çift kanal olarak çalıştığında daha çok performans verir.
1x8 yerine 2x4 kullanmak daha iyi değil mi?
Tabi ki daha iyi, hem de tartışmasız. 1x16 yerine 2x8 en iyisidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…