İmkansızı istiyorsun sende hocam.Bir sekmeyi bir yana Bir sekmeyi bir yana alsam ikisinde de oynasam Aternos sunucusundan oynasam imkan var mı? Mesela biri ok tuşları diğeri WASD tuşlarından.
Bir sekmeyi bir yana bir sekmeyi bir yana alsam ikisinde de oynasam Aternos sunucusundan oynasam imkan var mı? Mesela biri ok tuşları diğeri wasd tuşlarından.
Bir sekmeyi bir yana bir sekmeyi bir yana alsam ikisinde de oynasam Aternos sunucusundan oynasam imkan var mı? Mesela biri ok tuşları diğeri wasd tuşlarından.
Eğer elinde gamepad varsa bir kişi klavye, diğeri gamepad ile oynayabilir. Bizzat kendim yapmıştım daha önce.
Controllable modunu yükleyip oyuna gamepad desteği kazandırdıktan sonra aynı anda 2 tane Minecraft açın, birinden gamepad desteğini oyun içi ayarlardan kapatın diğerinde açık kalsın. Bu şekilde yapabilirsiniz.
Ayrıca aynı bilgisayardan oynayacaksan Aternos ile falan uğraşmana gerek yok, yerel ağda paylaş diyerek local sunucu oluşturabilirsin.
Şöyle ki, klavye ile oynayacak kişi ön plandaki sekmeden oynuyor ve arkaplandaki sekmede yine de gamepad desteği olduğu için gamepad ile oynamaya devam edebiliyor. Birkaç sene önce kardeşimle bu şekilde oynuyorduk ben kendi bilgisayarımı toplamadan önce. Eğer klavye ile oynayacak kişi oyun içi ayarlardan gamepadi devre dışı bırakırsa klavye ve gamepad ayrı pencereleri kontrol ediyor yani.Sekmeye kontrol etmek için ön plana alınca diğer sekmeden Alt Tab atmış gibi oluyor. Sizin anlattığınız yöntem bunu değiştiriyorsa dediğiniz doğrudur hocam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.