Mining'de kullanılan kartlar 2 sene gidiyor diye biliyorum ben. Yani parasını çoktan çıkardıktan sonra bozuluyorlar. Bozulmasa da ikinci el satılıyor zaten.
Aynen oyle, bazilari var OC yi tavan yapiyor sonra kart paket oluyor, suclu mining diyor bos bos. Arabada bile 20 25 sene giden arabayi, 24 saatlik yarisa sokuyorlar araba yaniyor. Suc yaris mi yoksa o kisa surede yukledigin guc mu? Duzgun OC ayarlari ile kartlar dedigin gibi yillarca yaslanmadan gidiyor.
Bir arkadaşıma sordum ocak ayında Ethereum kazmıştı kendi kurduğu rig ile. Yaklaşık 8500 TL kazanca 900 TL ek elektrik faturası ödemiş. ETH $1200 ortalamasındaydı geçtiğimiz ay.
Kaba hesapla kazancın %10'u elektrik faturasına yansıyor diyebiliriz, belki daha da az güncel fiyatla.
Onun rigi zaten 580'lerden kurulu. Kartın TDP değeri o kadar fark etmiyor ve bunun ayarları var UV yapıyorsun. Oyun içi güç harcaması ile mining tam olarak aynı olmuyor o yüzden. RX 590 ile bile çok yüksek kar marjıyla kazıyorsun şu anda.
Onun rigi zaten 580'lerden kurulu. Kartın TDP değeri o kadar fark etmiyor ve bunun ayarları var UV yapıyorsun. Oyun içi güç harcaması ile mining tam olarak aynı olmuyor o yüzden. RX 590 ile bile çok yüksek kar marjıyla kazıyorsun şu anda.
pool mh niye bu kadar düşük çıkıyor siteye 37 mh yansıtmıyor sanki derecelerim de yüksek yarım saate göre?Eki Görüntüle 873913
aynı kart 5600xt saat hızı 1650mhz
Orada önemli olan reported hashrate ve ayrıca benim kart 1650 saat hızın da deil 1150 Vramleri 1860 da çalışıyor sen de bu ayarları yap 39'a yükselcektir. ve siteye 10 dakikada bir veri geliyor anlık deil.
1: Kartın ısınmayacak
2: Hashrate'n yükselecek
3: Güç tüketimin azalacak ve aylık elektrik daha az gelecektir.
Bu arada kart markası nedir sizin MSI'mı?