Tek slot 16 GB RAM kullanılır mı?

kaplans007

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bu RAM ile alakalı bir sorum olacak. Az önce B450 Gaming anakart siparişi verdim. İlerisini düşünerek RAM siparişi vermek istiyorum. Bu sebepten dolayı tek slot 16 GB RAM almak istiyorum. Bu dual channel muhabbeti falan oluyor ya RAM'larda. O sebepten dolayı bir sorun olur mu sistem için? Bir de RAM olarak ne alabilirim? Bu uygun olur mu? Corsaır 16 Gb Ddr4 Cmk16gx4m1b3000c15 3000mhz 1x16 - n11.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın anakartta sanıyorum RAM için 4 slot var. Eğer AMD Ryzen işlemcili bir sistem toplayacaksan sana önerim 2x8 olarak 16 GB RAM alman. Dual Channel RAM olacağından bilgisayarının performansı daha iyi olur.

İşte ben de ilerde bir 16 GB daha alıp 16x2 32 GB yapacağım. Ondan tek 16 GB alayım demiştim.

:) Tamam kardeşim ben de diyorum ki şu an için 2x8 16 yap sonra gene 2x8 eklersin. 4x8 =32 GB RAM olmuş olur. Avantajın da şu olur diğer RAM'leri alana kadar şu anda çift kanal daha performanslı olarak kullanırsın. Ama diyorsan ki benim hedefim 64 GB RAM ona bir şey diyemem :)

İşte hedef 64 olduğu için öyle düşünüyordum ama bakacağım sonuçta her şey para :)

Eğer ikinci 16 GB’ı alma planın varsa ve daha düşük performans ile bir süre idare edebileceksen tek alabilirsin ama dediği gibi arkadaşın Dual Channel çok daha iyi, kendi planın gibi Quad Channel yaparsan çok çok daha iyi. Bütçene göre karar ver.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı