Merhaba. CPU-Z uygulaması ile mevcut RAM özelliklerinize bakıp aynı özelliklerde bir RAM alın. Mümkün oldukça aynı MHz, CL ve voltaj değerlerinde olsun. Burada DDR4 SO-DIMM soketi olduğu ve mevcut lehimli RAM ile birlikte çift kanal olarak çalışacağı yazılmış.
Laptopu ince yapmak icin bunu yapiyorlar. En azindan bir forumdaki calisandan bunu okumustum. Diger markalardan pek de ince oldugunu soyleyemem. Sadece bazi gaming modellerinde 2 tane slot oluyor. Birde eskilerde.
Hocam aynı MHz de Ram almaz isen PC mavi ekrana düşer yani halk dilinde çöker (başıma çok geldi) aynı MHz bulabiliyorsan anakartının desteklediği tek slot max. Kapasiteliyi alabilirsin.
Aynı MHz bulamıyorsan hiç bulaşma derim
Tecrübelerime güvenerek benim şahsi önerim budur.
Laptopu ince yapmak icin bunu yapiyorlar. En azindan bir forumdaki calisandan bunu okumustum. Diger markalardan pek de ince oldugunu soyleyemem. Sadece bazi gaming modellerinde 2 tane slot oluyor. Birde eskilerde.
Anladım açıklamanız için çok teşekkür ederim Sırf insanların "incelik" takıntısını tatmin etmek için mühendisler böyle verimsiz yollara başvuruyorlar demek ki, sonra da cihazındaki parçaları yükseltmek isteyen kullanıcılar böyle zorluk çekiyor işte. Kullandığımız cihazların diğerlerinden kaç mm daha ince olduğundan çok yerine getirmeleri gereken işlevlere odaklansak ve bu anlayışı da hayatımızın her alanına yayarak önemsiz detaylara değil de önemli amaçlara dikkatimizi versek medeniyetimiz çok daha hızlı gelişecek aslında ama, neyse konu nereden nereye geldi ben artık durayım eheh
Hocam aynı MHz de Ram almaz isen PC mavi ekrana düşer yani halk dilinde çöker (başıma çok geldi) aynı MHz bulabiliyorsan anakartının desteklediği tek slot max. Kapasiteliyi alabilirsin.
Aynı MHz bulamıyorsan hiç bulaşma derim
Tecrübelerime güvenerek benim şahsi önerim budur.
Aynı MHz RAM takmadığın zaman mavi ekrana falan düşmez. Nerde çok geldi başına, ben hem Voltaj, hem MHz hem de CL değeri farklı taktım test ettim defalarca ben de niye düşmedi?
Aynı MHz RAM takmadığın zaman mavi ekrana falan düşmez. Nerde çok geldi başına, ben hem Voltaj, hem MHz hem de CL değeri farklı taktım test ettim defalarca ben de niye düşmedi?
Dostum RAM MHz farklılıkları tavsiye edilmeyen bir durumdur.
Biliyorsun ki Kuzey köprüsüne veri giderken bu birim gönderilen verilerin doğruluğunu ve stabilizesini kontrol ederek işlemciye veri akışını sağlar. Burada yaşanacak bir tıkanıklık veya düzeltme işlemi sırasında oluşacak problemde bilgisayarın mavi ekrana düşer.
Bu herkes tarafından bilinen ve ve önerilmeyen bir yöntemdir. O yüzden bulabiliyorsa aynı MHz bir RAM takmak arkadaşın sistemi için sıkıntısız bir işlem olacaktır.