Tek solukta bitirilebilecek kitap tavsiyeleri

harunkbts

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle belirtmemde fayda var, aşk, meşk tarzı kitaplardan nefret ederim. Her okuduğumda bir tiksinti ve içimde vızıltı hissederim. Kitap okumaya yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum desem yeridir.

Ne tarz kitap sevdiğimi pek bilmiyorum ancak son zamanlarda John Verdon isimli yazarı çoğu arkadaşımdan duymaya başladım. Bildiğim kadarıyla polisiye yazarı. Bundan ziyade aradığım kitap tarzı okuturken beni olayın içinde hissettirebilecek ve mümkünse ağır olmayacak ayrıca da tek içimlik bir kıvamda okuturken düşündürebilecek.

Okuyup bitirdiğimde keşke daha önce okusaydım, ya da hiç bitmeseydi diyebileceğim bir kıvam. Siyasi kitap olmazsa çok çok sevinirim. Siyasetten zerre haz almam, buna karşın orta çağ tarihine de biraz ilgim var denebilir, son dönemde okuduğum ve az çok beğendiğim kitaplar bu şekilde;

• Son Mohikan - James Fenimore Cooper
  • Ömer Seyfettin - Yüksek ökçeler
  • Namık Kemal -Vatan yahut silistre
  • Adolf Hitler - Kavgam (Fazla ağır bir kitaptı.)
  • Gülten Dayıoğlu - Sıcak Ekmek
Ek olarak çok yakın zamanda izlediğim Brave Heart filmine bayıldım, kitabını tavsiye eden varsa içeriğinin akıcı olup olmadığını açıklayabilirse güzel olur. Merak ediyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Beğenilerine göre derlemeye çalıştım. Umarım yardımcı olabilirim.
Chuck palahniuk - dövüş kulübü
Ahmet ümit - aşk kopekliktir
Ahmet ümit - beyoğlu rapsodisi
Vladimir bartol - alamut fedailerin kalesi
Poulo chello - simyacı
Dostoyevski - suc ve ceza
J. R. R. Tolkien - silmarillion
Hemingway - canlar kimin icin çalıyor

Efsane olarak Orwell'in 1984 ve Hayvan Çiftliği
Stefan Zweig - Satranç

Paulo Coelho - Simyacı
Albert Camus - Yabancı
Cinayet romanı olarak ise John Verdon'un Dave Gurney serisi ve Agatha Christie'nin romanlarını önerebilirim.

Sabahattin Ali - Değirmen

Kitap bir öykü kitabı. İlk öyküsü Değirmen olmak üzere toplam 16 öykü var içinde. İnce bir kitap. Birden bire sönen kandilin hikayesi isimli öykü favorimdir.

İfadeler: Mug
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…