Tek tek toplamak mı daha iyi yoksa her şeyi hazır kasa almak mı daha iyi?

uncontenderr

Decapat
Evet arkadaşlar, selam. Birçok insan bu konudan bahsetmiş ama ben farklı olarak sormak istiyorum çünkü dolar fazla artışta göstermedi değil. Soru başlıktaki gibi zaten, "tek tek toplamak mı daha iyi bir seçim, yoksa bazı firmaların veya YouTube kanallarının canlı yayıncılarının hazırlamış olduğu" kasaları mı tercih etmeliyiz? Bunu sadece "tek tek al" veya " birisinin kasasını al o iyi" demek yerine sebebini de belirtin, yani neden insanlar tek tek toplamalı veya neden toplamamalı? Belirtmeyi unutmuşum bu konuda bilgimiz var hangi donanım parçası tercih edilebilir falan diye. Elimde bir hazır ekran kartı da var zaten ama iade edebilirim eğer cidden mantıklı sebepler çıkarsa. Tek tek taksit taksit de alabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bazı hazır sistemler gerçekten tek tek toplamaktan ucuz olabiliyor anlaşmalardan dolayı ama genellikle tek tek toplamak daha karlı olur sizin için.
Genellikle hazır alanlar bilgisayarı kendisi toplayamayan kişiler oluyor.
Eğer kendin toplayabileceksen kesinlikle tek tek topla.

Hazır sistemlerde kalitesiz ürünler kullanılabiliyor. Garanti görmüş, problemli parçalar ile donatılmış sistem yerine, güvenilir sitelerden tek tek alın parçaları. Kesinlikle kendiniz toplayın.

Genelde hazır sistemler çıktığında daha karlı oluyor yani yeni çıkmış hazır sistemlere bakın derim.Yoksa tek tek daha karlı.

Yıllar öncesine kadar bu sorunun cevabı sabitti. Toplamak her zaman en karlıydı ama ülkemizde kur yükseldiğinden beri hazır kasalar daha mantıklı olabiliyor. Aynı fiyat bandına bazen hazır sistem olmuyor.

Toplama işi de zor. Her parçayı en ucuz olması için ayrı siteden seçersen ve eğer bilgisayarında bir sorun oluşursa işin biraz zor ama tek yerden alırsan sorun olduğunda direk oraya verirsin biter.

Yani değişken diyebiliriz.

Hazır kasalarda bir veya birden fazla stok fazlası parçayı koyuyorlar. Önceden özelleştirme yokken bu bariz şekilde ortadaydı. Şimdi bazısında özelleştirme oluyor ama içinden bir parçayı değiştiremiyorsan o hazır sistemden de uzak durmakta fayda vardır. Seçilen parçaların kişinin kendi tercihi doğrultusunda alınmasını savunduğumdan tek tek toplamak diyorum.

Hazır sistemler zaman zaman daha uyguna gelebiliyor. Ancak ben tek tek topladım çünkü hazırlardan daha uygundu. Teker teker parçaları hesaplayın ona göre hangisi daha uygunsa onu seçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…