Tek tekerde gitmek için gidon önemli midir?

Kerim_Efe

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 1.5 sene önce Kron XC300 bisiklet aldım ve aldığımdan beri hep tek teker deniyorum. Süleyman kılınç, Burak uzun gibi isimlerin videolarını izliyorum fakat hiçbir şekilde tekere kalkamıyorum. Yani kalkıyorum ama maximum 8-10 pedal atıyorum sonra ön teker düşüyor. Gidonum 600mm zozonun bir gidonu ve genelde insanlar 780mm öneriyor ve kullanıyor. Ben de 780mm bir gidon alsam işim kolaylaşır mı?

Motosiklette, bu gidon genişletme meselesini tekere aldığımızda daha rahat kontrol için yapıyoruz. Gidon genişliyor, yük alanı genişliyor ve tekerde hakimiyet yükseliyor. Bisiklet için de aynısı geçerlidir diye düşünüyorum.

Öncelikle şehir içi ve trafikte kullanacaksanız kısa gidon ideal, 600mm yeterli. Ancak downhill yapmayı ve tek teker konusunda ısrarcıysanız kontrol ve viraj güvenliği noktasında daha iyi bir tercih olur. Kısaca bisikletin kontrolü daha da kolaylaşır. Teker konusuna gelecek olursak 10 pedal iyi bir mesafe, bunu senteye alarak ve ağırlık merkezinizi koruyarak devam ettirmeniz gerekir. Senteye almayı çözmelisiniz.

Burak bu işe 15 yıl önce çayyolunda yaptığı parkurlardan atlayarak başladı. Önünde ki tekeri maşasından alın o yine kilometrelerce yokuş aşağı sentede inebilir.

Öncelikle şehir içi ve trafikte kullanacaksanız kısa gidon ideal, 600mm yeterli. Ancak downhill yapmayı ve tek teker konusunda ısrarcıysanız kontrol ve viraj güvenliği noktasında daha iyi bir tercih olur. Kısaca bisikletin kontrolü daha da kolaylaşır. Teker konusuna gelecek olursak 10 pedal iyi bir mesafe, bunu senteye alarak ve ağırlık merkezinizi koruyarak devam ettirmeniz gerekir. Senteye almayı çözmelisiniz.

Burak bu işe 15 yıl önce çayyolunda yaptığı parkurlardan atlayarak başladı. Önünde ki tekeri maşasından alın o yine kilometrelerce yokuş aşağı sentede inebilir.

Hocam çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı