Tek tercihin gelme ihtimali var mı?

ya.koca

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Sinop Üniversitesi - siyaset ve kamu yönetimi / EA yazdım. Tek tercih yaptım ayrıca.
Geçen sene 71 kontenjan varmış, taban puanı ise 228.357.
Geçen sene en son giren kişinin sıralama ise 1.127.816.
Bu sene 40 kontenjan var.
Benim puanim 230.804.
Siralamam 1.032.856.
Gelme ihtimali var mı sizce? Öylesine yazdım diyebilirim.

Kontenjana takılmazsan muhtemelen gelir.
Kontenjana takılma ihtimalim sizce yüzde kaç? Bir yandan gelmemesini istiyorum diyebilirim. Ayrıca 2023’te 230 puana kadar çıkmış, 231 bile olsa gelmeyebilir mi yoksa ben mi yanlış düşünüyorum.

Başka yerlerde yazabiliyor musun tek yer boş geçebilir. Zamanında abimde tek yer yazmıştı tutmamıştı.
Tercih dönemi bitti ve zaten istemeyerek yazdım diyebilirim, onun için de tercih dönemini pek önemsemedim. Gelmemesi daha bile iyi olabilir ama gelirse de sorun yok.

Hocam istemiyorsanız gelse bile gitmeyebilirsiniz.
Hocam haklısınız da normalde mezuna kalmayı düşünüyordum, böyle olursa kırık obp ile sınava gireceğim ve zaten 74 obp bile bu sıralamalarda anca öne atabilmişken daha iyi sıralamada nasıl geriye atar düşünemiyorum diyebilirim.

Üstat biraz sıkıntılı bir konu. Gelme ihtimali de gelmeme ihtimali de var. Her ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım
Evet hocam haklısınız, gerçekten kumar oynamış gibi hissediyorum. Her duruma karşı planlı olmak şart. Şahsen bu sene genel olarak bayağı kontenjan azaldığı için gelmemesine biraz daha yakınım, siz ne düşünüyorsunuz?

Evet hocam haklısınız, gerçekten kumar oynamış gibi hissediyorum. Her duruma karşı planlı olmak şart. Şahsen bu sene genel olarak bayağı kontenjan azaldığı için gelmemesine biraz daha yakınım, siz ne düşünüyorsunuz?
Riskli olan nokta bu
Geçen senelerde yani 23'te ve 22'te kontenjan 60 olmasına rağmen sıralamada oynama olmamış. 1 milyln 150 bin civarlarında almış
Bir meraktan bakayım dedim
Yani görüyoruz ki gelme ihtimali de yüksek. Her ihtimale hazırlıklı olun derim

Riskli olan nokta bu
Geçen senelerde yani 23'te ve 22'te kontenjan 60 olmasına rağmen sıralamada oynama olmamış. 1 milyln 150 bin civarlarında almış
Bir meraktan bakayım dedim
Yani görüyoruz ki gelme ihtimali de yüksek. Her ihtimale hazırlıklı olun derim
Evet haklısınız. Hayırlısı diyelim…

Gelmedi arkadaşlar, bilginize…

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı