Rehber Tek tık ile gereksiz dosyaları silin

Hangi uygulamaları siliyor?
Uygulama silmiyor. Ne sildiği zaten başlıkta bile yazıyor. Gereksiz dosyaları siliyor. Gerekli olsaydı ayrıntılı bir şekilde neyi sildiğini yazardım zaten.

Ayrıca bu dosyalar kişiden kişiye göre de değişir. Ama gereksiz olma özelliği değişmez.
Rehber diyorsun da öyle siliyor bitiyor ile rehber olur mu?
Siliyor bitiyor ile rehber olur. TDK Türkçe sözlüğünde rehberin tanımı olarak birinin doğruyu bulmasına yardımcı olan şey olarak geçiyor. Bu rehber de insanların bilgisayarındaki gereksiz dosylararı silme yöntemini bilmesinde yardımcı oluyor. Yani tanımına uygun bir kullanım var.

Win Defender çalıştırmaya izin vermiyor virüs mü bu?
Virüs bulunmamakta, sistem dosyalarına eriştiği için olabilir. Ancak merak etme kodları inceledim tek kötü yanı sistemdeki tüm .log dosyalarını ve .bak dosyalarını silmesi bu dosyalar bazı işlevler için kullanılabilir.

Sistemi şişen birinin kayıt dosyalarına ve yedek dosyalarına ihtiyacı yoktur diye düşündüm.

Temiz gözükmesi için silindiğini gösteren yazıları gizledim.
İçinde ne haltlar döndüğünü bilmek isteyenlere bir tık sorun çıkartabilir ama not defteri ile echo off kısmını silmesi yeterlidir. Ayrıca bunun olması, insanı bat dosyası bozuk diye de düşündürebilir. Bu sebeple başta işlem yapılıyor tarzında bir yazı olabilirdi.

Son düzenleme:
Tamamdır, dediğin gibi bir şey ekleyeceğim.

Hocam şu tarz işe yarar başka CMD dosyaları da var mı ya gerçekten çok pratik oluyor eline sağlık.

Bende çalışmadı hiç tepki vermedi yönetici çalıştırdım.

Eğer bir müddet sonra CMD ekranı kapandıysa çalışmış demektir. Zaten ekranda herhangi bir yazı çıkmıyor.
Hocam kodu yapay zekaya attım işlemlerin gözükmesi için şu şekilde bir hale çevirdi beğenirseniz bunu da ekleyebilirsiniz tek farkı işlemlerin gözükmesi diye biliyorum:
Kod:
@echo off

title Temizlik

rem Ortak işlemler: Temp ve Prefetch klasörleri için silme ve yeniden oluşturma
setlocal
set folderList=%WinDir%\Temp %WinDir%\Prefetch %WinDir%\Driver Cache\i386 %WinDir%\system32\dllcache %WinDir%\$hf_mig$ %WinDir%\addins %WinDir%\LastGood %WinDir%\$NtServicePackUninstall$ %WinDir%\Provisioning %WinDir%\ServicePackFiles %WinDir%\EHome %WinDir%\Assembly %WinDir%\SoftwareDistribution\Download %WinDir%\mui %WinDir%\msapps %userprofile%\AppData/Local/Temp %temp% %systemdrive%\RECYCLER %systemdrive%\Users\Public "%WinDir%\Connection Wizard" "%WinDir%\Offline Web Pages" "%WinDir%\Web klasörü"

for %%F in (%folderList%) do (
    if exist %%F\*.* (
        echo Siliniyor: %%F
        del /s /f /q %%F\*.* >NUL 2>&1
        rd /s /q %%F >NUL 2>&1
        md %%F >NUL 2>&1
    )
    timeout /t 2 >NUL 2>&1
)

rem Ekstra dosyalar ve temizleme işlemleri
set extraFiles=%systemdrive%\*.old %systemdrive%\*._mp %systemdrive%\*.bak %systemdrive%\*.log %systemdrive%\*.tmp %systemdrive%\*.chk %systemdrive%\*.gid %windir%\*.log %windir%\*.bak

for %%F in (%extraFiles%) do (
    if exist %%F (
        echo Siliniyor: %%F
        del /s /f /q %%F >NUL 2>&1
    )
    timeout /t 1 >NUL 2>&1
)

echo Temizlik tamamlandı.
timeout 1 >NUL 2>&1

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…