Tek Tuşla Overclock Yapmak Riskli Mi ?

yiğit aras

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Asus anakartla tek tuşla overclock özelliğini kullanarak overclock yapmak istiyorum. Bir risk var mı ? Soğutucu Xigmatek Durin D982. Bilgisi olan var mı ?

İşlemci : Pentium Processor G3258

Anakart : Asus Z97 - A

Soğutucu : Xigmatek Durin D982

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben az önce yaptım tek tuşla ve hatta buraya konu da açtım. İşlemci ve anakart aynı, mavi ekran verdi. Yani %40 artış dedi. Zannediyorum 4.4'ü deniyor tek tuş yapınca.

Edit: Şuanda Asus AI Suite ile 5 way optimization yaptım. Fakat bundan önce gerekli driverların kurulu olması gerekli. 0.1 ghz arttıra arttıra stres testine sokuyor, ideal değere gelince reset attı ve o değeri kaydetti. Artık o değerde çalışıyor zannediyorum

Son düzenleme:
OC butonunu kullanmanın bir zararı yoktur tabi uygun donanımlara sahip olduğun müddetçe.
Yalnızca işlemci soğutucun orta seviye olduğu için sıcaklıkları kontrol etmeni öneririm.
Prime95 ile teste sok ve stabil olduğundan emin ol, bu esnada sıcaklıkların 65-70 derecenin üzerine çıkıp çıkmadığına da göz at.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…