Tekli RAM ile kit RAM'ler arasında fark var mı?

Eyvallah hocam cok teşekkürler.

Cok teşekkürler hocam eyvallah.

Eyvallah hocam cok teşekkürler

Cok teşekkürler hocam eyvallah

Bir de bende 11400F var. İşlemcinin özelliklerinde RAM frekansı 3200 yaziyor. Mesela ben bunu alsam 3600'da mi çalışır, 3200'de mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de bende 11400F var işlemcinin özelliklerinde RAM frekansı 3200 yaziyor mesela ben bunu alsam 3600'dami calisir 3200'de mi?

Anakartınız destekliyorsa XMP açarak 3600 MHz CL18 çalıştırabilirsiniz.
@KeyN_N, @cilgincocuk34, @Yunuss0
Neden ifade attınız sorabilir miyim?
Ayrı ayrı alınca uyumsuzluk çıkarma ihtimali var.
Uyumsuzluk sorunu oluşabilir çok düşük de olsa bu sorun her zaman mevcuttur.

Bahsettiğiniz ihtimal her şeyde var. MHz ve CL uyumu olduktan sonra sorun olmayacaktır. Söylediğiniz uyumsuzluk ihtimali kit RAM olarak satılan RAM'de de olabilir.

Kit olarak gönderilen RAM'lerin pin değerleri aynıdır. Tek tek aldığınızda RAM'lerdeki pin değerlerinde uyuşmazlık olma ihtimali var.

Bahsettiğiniz ihtimal her şeyde var. MHz ve CL uyumu olduktan sonra sorun olmayacaktır. Söylediğiniz uyumsuzluk ihtimali kit RAM olarak satılan RAM'de de olabilir.

Kit RAM'lerde öyle bir sorun olmaz fabrikadan iki RAM'in tıpatıp aynısı çıkar ama tekli alırsanız RAM'ler aynı çıkmayabilir söyle açıklayım.
Benim sistemimde iki tane tekli kit RAM var.

Ama gördüğünüz gibi birinde Samsung birinde SK Hynix bellek var.

Kit olarak gönderilen RAM'lerin pin değerleri aynıdır. Tek tek aldığınızda RAM'lerdeki pin değerlerinde uyuşmazlık olma ihtimali var.

Pin değeri DDR serisi ile ilgili. DDR3 RAM ile DDR4 RAM'in uyumlu olmayacağını zaten biliyoruz. Olay pin ile ilgili değil.

Bellek farkı uyumluluk sorunu oluşturmaz. MHz ve CL değerleri uyumlu olması yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…