Teknik Anadolu lisesi mi yoksa düz Anadolu lisesi mi?

icyfoxy16

Centipat
Daha fazla  
Selam, ben 8ci sınıfa yeni geçtim. Aklıma bir şey takıldı Anadolu lisesimi yoksa teknik Anadolu lisesi mi hangisi daha iyiydi? Birileri var mı?

Selam, ben 8ci sınıfa yeni geçtim. Aklıma bir şey takıldı Anadolu lisesimi yoksa teknik Anadolu lisesi mi hangisi daha iyiydi? Birileri var mı?

Hangisi daha yüksek puana sahipse bence ona git. Meslek liseleri diploma olarak avantajlı oluyorlar Anadolu lisesine göre ama Anadolu lisesi de ders konusunda biraz daha avantajlıdır.

Anadolu Teknik programlı olan bir lise ise, tavsiyem onlardan yana. Bence daha liseden iş hayatını tecrübe etmek ve işte kullanılan (alana göre değişir bu) sistemleri, yazılım uygulamalarını, programlarını öğrenirsiniz. Düz Anadolu pişmanlıktır, bende Anadolu bitirdim, buranın düzeni tamamen bireyseldir. Oturup derslere her gün düzenli çalışırım, günde 50-100 soru çözerim dersen Anadolu yaz. Ancak kendini tanıyorsan ve biliyorsan bu kadar ders çalışmam dersen kesinlikle Mesleki Teknik tercih etmelisin.

Üniversite hedefin varsa Anadolu'yu tercih etmen daha sağlıklı olur ancak daha yolun başındayken Fen lisesi de gelebilir diye düşünmen lazım bence.
o zor ya bursada fen liseleri 480den başlıyor 2024te ondan umudum yok benim isteğim ortalama bir liseye gitmek

anadolunun ağır olduğunu duydum evet.Ben kendime o kadar güvenmiyorum.Ama anadoluda üniversite yolu daha açık diyenlerin sayısıda çok fazla.Ben üniversitede okumak istiyorum.

Düz Anadolu liselerinden bazıları nitelikli olmaya aday oluyorlar onlarda fena olmuyor. Disiplinli olanlarından bahsediyorum. Anadolu liseleri zaten köklü bir lise ise düzden proje okulu oluyorlar. Hani düz Anadolu liselerinin de arasında rekabet var sen şimdi 98 OBP puanı ile öğrenci alan merkezi bir Anadolu lisesi bitirirsin bayağı avantajı oluyor onların en basit arkadaş ortamı falan şahane olur, ders ortamın olur çalışkan kişi sayısı fazla olur ama obp düşerse ortamda değişir. Daha tempolu ders çalışırsın böylece, bir de meslek liselerinden de mümkün olduğunca 300 puan üzeri öğrenci kabul edenlerini seçmek gerekiyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…