Teknik lise mi Anadolu lisesi mi?

batr1x

Centipat
Şu an teknik lisedeyim. Anadolu'ya geçme imkanım var ve ben üniversiteye gitmeyi düşünüyorum ama bir yandan üniversiteyi kazanamazsam düşüncesi var sizce ne yapmalıyım?

Teknik lise derken ATP programında iseniz bunun avantajları vardır. Üniversite için istediğiniz bölüme, şu anki lisenizdeki bölümünüz M.T.O.K gibi bir ayrıcalık sağlıyorsa kalıp, o şekilde üniversite sınavına çalışmanızı öneririm.

Fakat, üniversite için istediğiniz bölümün şu an lisedeki bölümünüzle bir alakası yoksa Anadolu lisesine geçmek daha mantıklı.

Yani bölümüm elektrik elektronik, elektrik mühendisliğine avantaj sağlar mı?

İlla üniversite diyorsan Anadolu'ya geç, eğer yok kendime güvenemiyorum diyorsan teknikte kal şahsen.

Elektrik tesisat gibi direkt dükkan açabileceğin bir şey ise düşünülebilir ama bilgisayar ise ilerisi için üniversite düşünmen gerekir yüksek ihtimalle. Eğer meslek lisesi puansız LGS'ye girmeyen kötü öğrencilerin atıldığı bir liseyde hiç bulaşma Anadolu'ya geç. Meslekte ders görmezsin. Gördüklerin de sınıfın seviyesinde yani en alt ve en temel düzeyde olacak. İşine yaramayacak. İmkanın varsa Anadolu'ya geçmeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…