Yaklaşık 2 sene önce Vatan'dan bilgisayar topladım. Bir ay önce bilgisayar 3-4 kere mavi ekran verdi fakat daha sonra mavi ekran vermedi. Garanti süresinin dolmasına 1 ay kaldı. Bilgisayarımı servise götürsem neden mavi ekran verdiğini bulup sorunu düzeltip bakımını yaparlar mı ve bakım için ekstra ücret alırlar mı?
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
@xxMFIxx raporu incelemiş uzun uzun da yazmış. E sen bu adama dönüt yapmamışsın? Sorunun çözülmesini istemiyorsan bu konuyu da açma. Önce gidip diğer konuna cevap ver.
Zaten kaldırdıktan sonra bir daha olmadı ama belki ileride devam eder diye açtım bu konuyu. 3-4 ay önce bilgisayara darbe gelmişti ve bir süre açılmamıştı açılınca da kısa bir süre sonra mavi ekran vermişti fakat minidump dosyalarında o mavi ekranlar gözükmüyor. Daha sonra kendi kendine düzeldi.
Zaten kaldırdıktan sonra bir daha olmadı ama belki ileride devam eder diye açtım bu konuyu. 3-4 ay önce bilgisayara darbe gelmişti ve bir süre açılmamıştı açılınca da kısa bir süre sonra mavi ekran vermişti fakat minidump dosyalarında o mavi ekranlar gözükmüyor. Daha sonra kendi kendine düzeldi.
O konuyla mavi ekran sorununuz düzeldi yani? O halde o konuyu çözüldü olarak işaretliyorum. Ayrıca teknik servis olmayan mavi ekranı düzeltemez, bilginize. Olursa da öncelikle gelip Technopat Sosyal üzerinde konu açabilirsiniz. Eğer size yapacağımız geri dönüt sonrası bilgisayarınızda teknik servislik bir durum varsa size bildiririz ve bu doğrultuda siz de gerekli işlemleri yaparsınız. İyi günler dilerim.
Zaten başta daha sonra olmadığını yazdım. Ekran kartı driverını kaldırınca düzeldi. Daha önce darbe aldığı için donanımsal bir sorun olabileceğini düşündüm