Teknik serviste sökülen garanti etiketi

distresx

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar,
İkinci el olarak satın aldığım Türkiye garantili ASUS Dual RTX 3060 Ti V2 OC Edition ekran kartında sıcaklıklar kafama takılıyordu ve biraz da coil whine sesi vardı. Termal macun ve pedlerini üstünde bulunan garanti etiketinden dolayı kendim açmak istemedim bu sebeple ASUS teknik servisine gönderdim. Sağ olsunlar fanda ses problemi tespit etmişler komple fanları değiştirip bakımını vs. yapıp bana gönderdiler. Fakat ekran kartının üzerindeki garanti etiketi zarar görmüş durumda. Bu etiketi yenileyeceklerini düşünmüştüm fakat olduğu gibi vidaya takmış geçmişler. Olur da tekrar garantiye gönderdiğimde, kardeşim bu etiket zarar görmüş garanti dışı derler mi ya da serviste yapılan bir işleme dair belge olduğu için sıkıntı olmaz mı? ASUS servisini ara sor diyenler olacak şu an çalışma saatleri dışındalar yarın ilk fırsatta arayacağım. Böyle bir durum başına gelen var mı merak ettiğim için sormak istedim foruma.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-12 at 19.59.41 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-12 at 19.59.41 (1).jpeg
    115,3 KB · Görüntüleme: 117
  • WhatsApp Image 2023-06-12 at 19.59.41.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-12 at 19.59.41.jpeg
    80,2 KB · Görüntüleme: 126
  • WhatsApp Image 2023-06-12 at 20.00.20.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-12 at 20.00.20.jpeg
    250 KB · Görüntüleme: 91
Yani böyle bir durumda ben kartı kendim açsam içini temizlik vs yapıp şu haline geri getirsem yine de devam edecek garanti. Tekrar önlem almamaları garip geldi.

İyi de açsanız ne yapacaksınız? Zaten vereceğiniz olası hasar ne olabilir? Açıp bir yerini kasıtlı zarar verseniz ortaya çıkar.

İyi de açsanız ne yapacaksınız? Zaten vereceğiniz olası hasar ne olabilir? Açıp bir yerini kasıtlı zarar verseniz ortaya çıkar.

Hocam onu bilemem belki içinde de bir etiket vardır. Siz yine de açmayın bence.

Yok zaten açacağımdan değil o riski almak da istemem ama 3 hafta ekran kartsız kalmak bana bunları düşündürttü :)

Yok zaten açacağımdan değil o riski almak da istemem ama 3 hafta ekran kartsız kalmak bana bunları düşündürttü :)

Bir şey olmaz hocam her şey kayıtlı oluyor ne yaptılar ne taktılar ne değişti ne zaman falan hepsi biliniyor. Ayrıca diğer arkadaşın dediği gibi içine farklı bir yere koymuşlardır bilemeyiz. O nedenle keyfinize bakın. Zaten sürekli açılacak bir şey değil.

Avrupa ve Amerika'nın birçok ülkesinde/eyaletinde garanti etiketleri yasal değildir, hiçbir hükmü yoktur. Bu tamir edebilme hakkı adı verilen bir yasa kapsamında gerçekleşen bir düzenlemedir ve Türkiye'de yasalarla sabitlenmiş bir kural olmasa da Türkiye'ye ürün sevkiyatını Avrupa üzerinden gerçekleştiren ya da ürün satış ve satış sonrası destek birimlerinin uluslararası bir merkeze bağlı olduğu birçok firma bu kuralı Türkiye'de de uygulamaktadır. Bunun anlamı kullanıcı sahip olduğu cihazı özgürce sökme, tamir etme, bakım yapma hakkına sahiptir ve bu ürünün garanti kapsamı dışında kalmasına sebep olmaz. Ancak üründe fiziksel bir kusur varsa, ürünün bütünlüğünü bozacak şekilde bir tahribat veya üründe orijinalinden farklı olarak eksik/fazla parça varsa kullanıcı hatası olarak yorumlanıp garanti dışı sayılabilir.

Türkiye için bu konuda yasalarla korunan haklarınız olmadığı için firmalar her zaman için garanti etiketini bir gösterge olarak kabul edip ürünü garanti kapsamı dışında sayabilir. Eğer gerçekten müdahale etmeye ihtiyacınız yoksa ellemeyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı