Teknobiyotik E1,5 alınır mı?

Alınmaz. 3000 TL'ye önü kapalı olduğu için hava almayan bir kasa, ki ekran kartınız ve işlemciniz bu yüzden aşırı sıcak çalışacak ve ''Ryzen 90 derece'' diye konular açacaksınız forumda, dark PSU, sorunlu bir SSD...
Anakart ise en azından B450 olmalıydı.

Ben 3500 TL'ye indirim kovalayarak topladığım sistemime neler dizdim imzama bakabilirsin. Eğer telefondan giriyorsan ekran döndürmeyi açıp telefonu yan çevir, yan çevirince imza gözüküyor. Senin sistemin ile arasında sadece 500 TL var. Normalde 3000 TL'ye topladım kendi bilgisayarımı ama sonradan aldığım 480 GB'lık SSD ile 8 GB RAM takviyesinden sonra 3500 TL oldu toplam.

Parana yazık kardeşim uzak dur.

E1,5 isimli bilgisayardaki güç kaynağı dandik onu yükseltme seçeneklerindeki 80+ güç kaynaklarından biriyle değiştiriniz ASRockun ürettiği ekran kartları kalitelimi bilmiyorum araştırmak lazım bana çok güvenli gelmedi E1,5 onun yerine aşağıda bağlantısı bulunan bilgisayara bakmanızı öneririm.
Anakartını B450M, SSD markasını Adata, Kasayı(güç kaynağı) Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ olarak değiştirirsen bence E1,5 bilgisayarından çok daha iyi oluyor tek eksisi PCH E Class bilgisayarında revizyonsuz AMD Ryzen 5 1600 kullanılması.

Ekran Alıntısı.PNG

Hocam bütçeni arttır biraz şu sistemi al arkadaşın dediği gibi öyle PSU, anakart, kasa ve SSD'si belli olmayan sistem alma şu fiyat bu sistemi al rahat rahat götürsün seni.

Farklı sitelerden alarak ve nispeten de indirim kovalayarak 3000 TL'ye 16 GB RAM, R5 1600 ve RX 570'li sistem toplanabilir. Ya da bütçeyi 500 TL daha artırarak indirim kovalamadan da alabilirsin. Yani sonuç olarak alınmaz. Zaten Teknobiyotiğin sistemlerini nedense hiç beğenemiyorum. Sürekli nereden hangi parçadan kıssak da kar etsek derdindeler.

PSU ve SSD sini değiştirerek bahsettiğin sistemi salı günü aldım.

Güç kaynağını değiştirip ( ben 80+ 500w aldım) ssd'sini değiştirerek alabilirsin ssd'yi ise hyperx 3d 480 gb ssd olarak toplamda 3320 tlye satın aldım(montaj hizmeti + kargo vb dahil).

Şu yukarıda belirtilen sistem değiştirildiğinde daha uyguna gelebilir ancak 3 şubat en erken kargolama tarihi olduğu için ben açıkçası beklemek istemedim ayrıca r5 1600 'ün eski 14nm üretimini kullanıyorlar ve bu sistem RX 580 4Gb(8gb versiyona yükseltme seçeneği yok)

ASRock Asus'un alt markasıdır aynı şekilde asus gibi tayvan'da üretim yapmakta.Bu yüzden aralarında aşırı bir kalite farkı olmaz diye düşünerek satın aldım , kullanarak test edeceğim.

Overclock yapma derdinde değilsen ve m2 ssd kullanmayacaksan bu anakart yeter de artar. (ASRock olan)

Son düzenleme:
Farklı sitelerden alarak ve nispeten de indirim kovalayarak 3000 TL'ye 16 GB RAM, R5 1600 ve RX 570'li sistem toplanabilir. Ya da bütçeyi 500 TL daha artırarak indirim kovalamadan da alabilirsin. Yani sonuç olarak alınmaz. Zaten Teknobiyotiğin sistemlerini nedense hiç beğenemiyorum. Sürekli nereden hangi parçadan kıssak da kar etsek derdindeler.
RX 570 artık yeterli gelmiyor hocam ekran kartı da zor değişen bir bileşen olduğu için bence 1650S alması uygun olur. Kendimden biliyorum RX 570 kullanıyordum yeterli gelmedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı