Çözüldü Teknobiyotik P1,5 görüntü gitme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Techtrooper

Centipat
Merhabalar, ASRock B450M-HDV r4.0 model anakart, AMD Ryzen 5 2600X işlemci, GTX 1660 Ti ekran kartı 8 GB RAM, 480 GB SSD ve Aerocool 500W 80+ güç kaynağına sahip bir bilgisayarım var, kısaca teknobiyotiğin p1,5 bilgisayarına sahibim. BIOS güncellemesi ve bütün driver güncellemelerini tam yaptım. İlk 2 hafta canavar gibi çalışırken, oyun oynadığım bir sırada kasadan aşırı bir fan sesi gelmesiyle, monitörün görüntüsünün gitmesi bir oldu. Bu olurken bilgisayar kapanmıyor, arka planda ses de var, ama monitörde görüntü gidiyor ve kaynağını tam tespit edemediğim aşırı bir fan sesi çıkıyor, güç düğmesiyle kapatmak zorunda kalıyorum. Tek seferlik zannetmiştim ama devam etmeye başladı. Örnek vermek gerekirse Metro Exodus'u normalde otomatik olarak aşırı ayarlara alan makine şimdi Low'a alıyor, ekran kartından da verim almamaya başladım. Ne yapmalıyım sizce?

Çözüm
Konuya uzun zamandır bakmadım, test sırasında bir kapanma olmadı, en sonunda hiç görüntü vermiyordu bilgisayar , teknik servise gönderdim teknobiyotiğin, orada da hiçbir sorun olmadığını bildirdiler, geri gönderildi, sorun aynı değişen bir şey yok tabi. İade kabul ediyorlarsa vermek zorunda kalıcam, üç haftalık bilgisayar illallah ettirdi.
Sorun çözüldü. Serviste ekran kartı ve SSD değişimi yapılmış.
Dün bende Gigabyte Aorus RX 580 ekran kartına termal macun ve pad değişimi uyguladıktan sonra aynı bu sorunu yaşadım, bilgisayarı açtığımda GPU kullanımı %100 oluyor ve bir dakika içinde aşırı fan sesiyle görüntü gidiyor fan sesi devam ediyor elle kapatıyorum.

PSU'da sorun olsa iki hafta güzelce oynatmaz. Ama belkide sonradan bir arıza olmuş olabilir. Başka bir PSU ile deneme imkanın var mı? Mümkünse 550-600W civarı bir PSU ile.

Abi peki Galax'ın kendi ekran kartı BIOS güncellemeleri var, onu yapmamamdan kayanaklanabilir mi, sonradan öğrendim böyle bir şeyin olduğunu çünkü?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…