A1peren
Megapat
Bu fiyata 7800XT sistem varken alınmaz.Toplamak yerine hazır tercih edebilirsiniz zahmetli olur derseniz tabii. Onun haricinde toplamak daha uyguna gelir fakat 40k gibi bütçede toplasan ne olur hazır alsan ne olur alan kişi için sorun olacağını düşünmüyorum.
İşlemci güzel fakat ekran kartı o sistemde düşük kaldığından oyuna ve GPU tabanlı işlerde işinize yaramayacaktır.
Detaylı bakmadım fakat örnek olarak bu sistem iyi, kalan bütçe içinde ekran kartı alabilirsiniz. Ryzen 7 istiyorum kafadan taslak olsun Ryzen 7 seçmek istiyorum dersen İtopya'dan hazır sistem alabilirsin.
Örnek sistem, sizin yazdıklarınız daha iyi bana kalırsa.
Not:
Toplarsanız daha mantıklı olur. Üst segment anakart tercih edilebilir. Mesela o sizin önerdikleriniz güzel ekran kartı hariç.
O topladığınız sisteme ekran kartı olarak 4000 serisi kullanabilirsiniz. Örneğin 4060 Ti.

GAMING-DUAL7800XT / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
GAMING-DUAL7800XT Powered by Asus temasıyla hazırlanmış Hazır Oyuncu Bilgisayarıdır. AMD RYZEN 5 7500F ASUS RX 7800 XT ekran kartı ile oluşturulmuştur.