Teknobiyotik sistem tavsiyesi

P2XT sistemini özelleştirerek 3 farklı sistem ortaya çıkardım. Sizce hangisi daha mantıklı? Bana R3 3300X olan sistem daha mantıklı geldi ama size de sorayım dedim. RAM'ler için OC düşünüyorum. R5 3600 al derseniz cayır cayır sıcak kullanacağım çünkü soğutucuya param kalmıyor. Performans ayarını kapatacaksam da neden R5 3600 alayım ki? Bu arada oyun ve gündelik kullanım için alacağım ve saatlerce kullanmayacağım, sadece fırsat buldukça. Çünkü üniversiteye hazırlanacağım. İyi bir üniversite kazanırsam belki yükseltme yapabilirim. Yani sistem uzun ömürlü olacak diye bir garanti yok. 2 ile 4 yıl arası diyeyim, daha yeni telefon ve konsol alacağım için bilgisayar gecikebilir. (Hemen kızmayın, okulu kazandıktan sonra bu saydıklarım )

Son düzenleyen: Moderatör:
3300X, 3500X'ten daha iyi. Bana hep 3300X önerildi. Ayrıca 600W PSU gelecek için daha uygun olmaz mı? Ayrıca sistemde RAM yok?! Onu da ekleyince bütçe aşıyor...
Sizce üç resim arasından hangisi tercih edilmeli?

3300X, 3500X'ten daha iyi. Bana hep 3300X önerildi. Ayrıca 600W PSU gelecek için daha uygun olmaz mı?
Sizce üç resim arasından hangisi tercih edilmeli?
Hocam 3500 X bu sistemi yeterince besleyecektir, 500 W Da yeterli olacaktır aynı markanın 600 W Modelinide alabilirsiniz keyfiniz bilir, render vs yapmayacaksanız 3500X sizin için yeterli. Ayrıca 1660 Super ile Rx 5600 XT arasındaki fark çok fazla, Rx 5600 XT, RTX 2060 ile yarışan yer yer geçen bir ekran kartı. Ama dediğim gibi bu sistemdeki RX.

5600 XT Yerine 1660 Super Gaming X takarsanız gösterdiğiniz sistemlerden daha iyi bir performansa sahip olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bütçemi aşıyor, siz RAM bile koymamışsınız sisteme... Ben 1660 Super için 600W düşünürken RX 5600 XT gibi bir karta 500W PSU almaya vicdanım sızlar. Bir de oyunlarda R3 3300X ve R5 3600 neredeyse aynılar hatta bazen biri diğerini geçebiliyor, Hyper-Threading olayını da düşünerek bu işlemcilerin arasında kaldım. Dediğim gibi, önümde üniversite sınavı da var, son sene tuvalette soru çözecek arkadaşlarım(rakiplerim) varken ben neredeyse hiç oyun oynamam. Yani demek istediğim RX 5600 XT alsam bile hakkını veremeyeceğim.

Not olarak belirteyim; alacağım sistemi ortalama 3 yıl kullanırım büyük ihtimal, sonra DDR5'li RAM'ler almak için anakartı AM5 Soket'e güncelleyeyim derken işlemci ve ekran kartını da güncelleyebilirim eğer yetersiz gelirlerse, bütçeme bağlı, ama gördüğünüz gibi neredeyse yeni sistem kurulmuş oluyor.

Daha yeni telefon ve yeni nesil konsol da alacağım ama bunlar biraz ilerisinin konusu, bugüne gelirsek, resmini attığım sistemler arasından hangisi tercih edilmeli?

Son düzenleme:
7072 TL kardeşim.

.

Kingston DDR4 8GB 3200MHz HyperX Fury Bellek Ram (HX432C16FB3/8) - Bellek (RAM) - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik 2 tane.

.

.

.

Sistem bu.

Son düzenleme:
Benim sistemlerim bunlardan kat be kat iyi, 8GB RAM ve 2020, ikisini yanyana düşünemiyorum... Üstüne daha da pahalı tutuyor. Ha pardon, kasa, PSU ve SSD'nin olmayışını belirtmeyi unuttum... Siz sanırım yazdıklarımı hiç okumamışsınız...

Benim "resmini attıklarım arasından" hangisi daha mantıklı, tek sorum bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…