The Tribal Chief
Kilopat
- Makaleler
- 49
Merhaba,
Teknoloji devleri personellerini (çalışan) işten çıkarmaya başladı. Meta ile başlayan olay sıra Amazon'a geçti.
Google, işe alımları yavaşlatma kararı aldı: Kritik pozisyonlar açık tutulacak
2022’nin ikinci çeyreğinde yaklaşık 100.000 kişiyi işe alan Google, kaynakları daha öncelikli alanlara dağıtmak adına işe alımları yavaşlattı. Uzun vadeli kritik pozisyonlara öncelik verilecek.www.donanimhaber.com
Amazon’da sular durulmuyor: 2023’te daha fazla kişi işten çıkarılacak
Teknoloji firmalarında dev işten çıkarmalar gündemdeki yerini koruyor. Binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanan Amazon, 2023’te de işten çıkarmalara devam edecek.www.donanimhaber.com
Apple'da işten çıkarmalar başladı: Teknoloji şirketleri kemer sıkıyor
Apple 100'e yakın işe alım sorumlusunu işten çıkardı. Artan ekonomik belirsizlikler nedeniyle diğer teknoloji şirketleri de kemer sıkıyor.www.sozcu.com.tr
Meta, 11 Bin Çalışanını İşten Çıkardı
Geçtiğimiz hafta Twitter'da yaşanan ve tüm dünyada gündem olan işten çıkarmaların ardından bu hafta da aynı olay Meta'da gerçekleşti.www.webtekno.com
Daha ne diyebilirim? Bilmiyorum...
Dış ülkeler kriz yaşıyormuş... Enflasyon %1'den %5'e çıkmış tüh.Dış ülkeler krizde Türkiye'de hiç kapanan büyük marka gördün mü? Edit: Çünkü 3-4 tane var.
Hocam, merak ettim. Kaynak paylaşır mısınız?Dış ülkeler kriz yaşıyormuş... Enflasyon %1'den %5'e çıkmış tüh.
UYAP Haziran verilerine göre Türkiye'de iflas ve icra dosya sayısı 23 milyon 779 bin. İlk beş ayda ise kapanan esnaf dükkanları 47.128.
Hocam, merak ettim. Kaynak paylaşır mısınız?
Borsaya bakın. Bütün teknoloji devlerinin hisseleri çakılıyor. Günümüzde personel çalıştırmaya hala ihtiyaç var. Sadece pandemi dolayısıyla oluşan "köpük" sona erdi. Pandemi öncesi 1'ken pandemiyle 3 olup şu anda tekrar 1'e düşmesi insandan kaçış, robota geçiş olmuyor.Günümüzde artık personel çalıştırmaya pek kalmadı. Makineler tüm işi ucuz, hızlı ve güvenilir bir şekilde yerine getiriyorlar zaten. Ben tüm şirketlerin en geç 10 yıla kalmadan %90'dan fazla robotik güç kullanacağını düşünüyorum. Teknoloji sandığımızdan hızlı gelişiyor ki bence personel çıkarmakta haklılar. Yemek, yol, maaş gibi gibi onlarca maliyeti var. Güvenilir bir robotik ve robotik kodlama ile maliyetleri yarı yarıya azaltmak varken neden personel çalıştırıp maliyet yaratsın ki?
Apple'ı 3 yıldır tahttan indiremediler. Dünyanın en değerli şirketi şu anda.Borsaya bakın. Bütün teknoloji devlerinin hisseleri çakılıyor. Günümüzde personel çalıştırmaya hala ihtiyaç var. Sadece pandemi dolayısıyla oluşan "köpük" sona erdi.
Açılan verilerini de paylaşın mümkünse. Arkadaş gülücük attığına göre paylaşmayacak sanırım, Bilgi Erişim MüdürlüğüDış ülkeler kriz yaşıyormuş... Enflasyon %1'den %5'e çıkmış tüh.
UYAP Haziran verilerine göre Türkiye'de iflas ve icra dosya sayısı 23 milyon 779 bin. İlk beş ayda ise kapanan esnaf dükkanları 47.128.
Apple'ı 3 yıldır tahttan indiremediler. Dünyanın en değerli şirketi şu anda.