Teknoloji korkum Ve Derslerim

Anonim FTP

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Geleceğin Mühendis Adayı
Merhaba Technopat ailesi yaklaşık geçen senenin eylül ayından beri bilgisayar oynamıyorum hatta ve hatta telefondan oyun bile oynayamıyorum. Nedeni korkuyorum şuan Fen Lisesi öğrencisiyim son senem YGS iyi geldi ama yinede korkuyorum beni ders çalışmaktan alıkoyar diye yaklaşık 1 haftadan beri eve gelip sadece uyuyorum. Buda benim canımı sıkıyor çünkü boş geçen bir saat için bile deli oluyorum. Hayatta bazı hedeflerim var.

Arkadaşlarım yanımda oyun muhabbeti konuştuğu zaman fransız kalıyorum. Sanki küçük çocuğun market rafindaki şekere baktığı gibi bakıyorum. Kafam çok karıştı bu sınav bu okul beni benden aldı. Artık kendimi test makinası gibi hissediyorum su içerken bile test çözüyorum. Bana rahatlamam için bir kaç birşeyler önerin size güveniyorum elbetteki bu yoldan geçmiş abilerim vardır. Onların tecrübeleri bana yol gösterecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence böyle devam etme. Göründüğü gibi psikolojik rahatsızlık başlamış sende. Tabi test çözmeli veya ders çalışmalısın ama bunların dışında da bir hayatın olduğunu unutma.

Kendine bir hobi edin veya bir spor ile uğraş. İlla bilgisayar başına oturacaksın veya test çözeceksin diye bir şey yok. Hayatı 2 seçenek olarak görme, seçenekleri genişlet ve içlerine bir şeyler kat. Mesela test hafta içi derslerine çalış ama hafta sonu çık dışarıya futbol oyna.

Yavaş yavaş her hafta sonu futbol oynamaya başladım. Fakat maç bitince evde girdiğim anda herşey eskisi gibi.

Yavaş yavaş her hafta sonu futbol oynamaya başladım. Fakat maç bitince evde girdiğim anda herşey eskisi gibi.
Ya işin açığı hani böyle inek dediğimiz tipler olur ya genelde kızlarda. Böyle 90-95 alır sınavdan ağlar gözleri dolar falan he işte o tiplere sinir olurum. Ben hiç kitap yüzü açmadan Anadolu Liseli kazanmış biriyim hani okudum mu okumadım o ayrı konu lise 2 terkim ama ne bileyim senin okumak dışında da bir hayatın var.

Eve geldiğinde rubik küpü ile falan uğraş, ben 3 ay uğraştım anca olmuştu. Fakat kendini kaptırmadan yap. Derslerini önemse çünkü onlar senin geleceğin olacak.

Derslerine bak. Teknoloji kacmiyor, ama dersleri kacirirsan hayatina mal olur, bir hata ömrün boyunca seni kovalar durur...
Hocam burada ki konu derslere bakmak değil. Tamam hadi eyvallah derslerine çalışmalı ama adamda psikolojik sorunlar başlamış bence biraz derslerden uzaklaşıp okul hayatı dışında da bir hayatı olduğunun farkına varmalı.

Sizinle şunu da paylaşmak istiyorum. Saçlarım da saç kıran ve dökülmeler başladı artık şakaklarımdan itibaren açılmalar mevcut. Artık yolun sonu geldi ama bende çok tükendim. Ailem bana psikolojisi bozulmuş biri gibi davranıyor herşeyi kolay cümleler ile açıklıyorlar. Durumum çok karışık , bir arkadaşım (yanlış anlaşılma olmasın burada çok rica ediyorum) namaza başla dedi. İçin huzurla dolar dedi. Şimdi süre ezberi yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…