Teknosa Çalışanları Neden Bilgisiz?

Hala teknosaya giden varmış, mağazanın içini gezin en fazla.
Teknosa çalışanını sanki siz çalıştırıyorsunuz zorla ve hiç para vermeden adamalar bu şekilde tavır takınıyor, müşteri ha var ha yok yani onlar için hele bayan personelleri elli koruma ile gezen dünya yıldızı.

Zaten bilgisayarın hemen hemen her alanında geliştiren insanlar öyle yerlerde çalışmazlar.
Ben de aynısını diyecektim. Eğer o insanlar gerçekten teknolojinin her konusunda biraz bilgili olsalardı böyle düşük bir maaşla çalışmazlardı.

Ben 17 yaşındayım 5 yıllık elektrik-elektronikçiyim. Kendimi övmek gibi olmasın karşıma 20 yıllık elektrikçiyi çıkartsan bilgimle döverim. Aynı şekilde bir bilgisayar bakkalını. Bu işler kaç yıllık olduğuna bağlı değil tecrübe, bilgi, beceri ve araştırmacı ruhuna bağlıdır.

Bizim babalarımız bu konularda biraz cahil oluyor. Sen çocuksun ne anlarsın o adam 50 yıldır bu işi yapıyor sen 5 yıldır yapıyorsun vb. Elden ne gelir? Anlatamazsın anlamazlar. Bize düşen insanları bilgilendirmeye çalışmak ve aynı şeyi çocuklarımıza yapmamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bir ara notebooklara bakıyordum babamla birlikte. Babamla bakarken ( vatan veya teknosa 'ydı tam hatırlamıyorum ) bir çalışan ne bakmıştınız diye sordu biz de notebook bakıyoruz dedik. Adam bize ne tür notebook baktığımızı sordu. Biz de dedik oyun notebooku arıyoruz. Adam bir tane notebook gösterdi. Ben de adama dedim '' Abi siz bunu öneriyorsunuz fakat bizim baktığımız daha iyiydi tam oyuncu notebookuydu.'' dedim. Adam da dedi ki : '' Onun ekran kartı daha kötü. '' dedi. Ben de adama '' Peki ekran kartlarının adları ne ? '' diye sordum. Adam bana 2sini de söyledi : '' Sizin gösterdiğiniz GTX 960'lı notebook bu da GTX 850 dedi. '' Ben de adamın bilgisini ölçmek için hangisinin daha iyi olduğunu sordum adam 2sinin resmen aynı performansta olduğunu söyledi. Adamın bilgisinin olmadığını anlayınca adama şunu söyledim : Abi sen yanlış biliyorsun GTX 960 daha iyi dedim. Adam da dedi ki 850m'in içerisinde ekran kartı ram'inin 4gb olduğunu söyledi ve ondan dolayı GTX 960'dan 1tık daha iyi olduğunu söyledi. Ben de adama : '' Abi GTX 850M 4gb olduğunda hiç bir performans farkı olmuyor dedim. Mimarileri ve performansı çok farklı. '' deyince adam bana bakıp şöyle dedi : '' Siz bakmaya devam edin hem bu notebookun işlemcisi daha iyi'' deyip başka biriyle ilgilendi. Siz siz olun kendi bildiğinizi bu konuda uygulayın ve emin olamasanız bile bu siteye konu açın. Daha fazla bu satış oyununa kanmayın. ( Zaten buradaki kimsenin kanacağını düşünmüyorum. Türk gençleri kanmaz. )
Okuduğunuz için teşekkürler

Ben de bunun kurbanıyım. 1600 MHz ile 2400 MHz arasında anca %1 fark olur dediler. Sonuç; %30 fark.
Nerde %1 fark var?? Bundan dolayı bana 1600 MHz bellek verdiler.

Not: APU sistem kullanıyorum. MHz'in performansa etkisi var.
Dostum bu kötü olmuş. Normal sistem olsa tolore edilir de APU olunca kötü olmuş. Geçmiş olsun.

Ben de zamanında Teknosa çalışanlarının kurbanı oldum. Benim de o zamanlar donanım bilgim bakkal seviyedeydi anlayacağınız. Çalışanın Casper bilgisayara "üniversiteye kadar kullanırsınız" demesiyle kabusum başladı. 3 Yıl yetti o bilgisayar da. Peygamber sabrı mıdır bendeki de nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…