Tekrar Termal Macun Sürmeli Mi?

Ball So Hard

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Lenovo IdeaPad 3 İşlemci: Intel Core i5-10210U Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce MX130 Sistem: Windows 11 Home 22H2
Meslek
Freelancer
Merhaba, dizüstü bilgisayarın termal macununu değiştirdim ama iyi sürmeyi başaramadığımı düşünüyorum. CS:GO oynarken düşük ayarlarda 65 dereceye kadar çıkıyorum. Boşta 44 derece ile 50 derece arasındayım. Altta fan desteği var. Normal mi? Yoksa tekrardan temizleyip süreyim mi? Evet bilgisayarım eski ama ben iyi bir soğutma istiyorum. Bu değerler size göre kötüyse net bir cevap verir misiniz? Ona göre şimdi açacağım PC'yi.

Dizüstünde 65 normal. Benim cihaz 80-85'de çalışıyor düşün.
Normal. Soğutmanız iyi. Oyunda iken 50 derece olacak hali yok
Sürerken böyle o demir tabakanın görüldüğü kısımlar oldu birde kesin dışına taşmıştır diye içime sinmemişti ama siz iyi diyorsanız iyidir. Peki derecenin hızlı yükselmesi normal mi? Mesela derece 43 diyelim, internet tarayıcısını açıyorum 44 - 45 oluyor. Sonra tekrar düşüyor ama yükseliyor bir program açınca. Bu yanlış sürdüğüm anlamına mı gelir?

Laptopa göre değerler uygun içiniz rahat olsun!

Laptopa göre değerler uygun içiniz rahat olsun!
Bir tane daha konu açmıştım ben ACPI kısmına bakıyormuşum CPU CORE yazan kısıma mı bakılacak diye çünkü CPU CORE daha düşük gösteriyor. Moderatörlere iş çıkarttım galiba artık kusura bakmasınlar. Siz iyi diyorsanız tamamdır.

Bir şeye tıkladığınız anda adı üstünde işlemci iş yapmaya başlar yani güç çeker. Bu güç elektriktir ve ortaya bir enerji çıkarır (ısı). Bunun sonucunda sıcaklık yükselir, mesela CS GO açın ve oyuna girin, ALT+TAB yapıp masa üstüne döndüğünüzde sıcaklıklar aniden düşmeye başlayacaktır. Oyunu açtığınız an saniyeler içinde tekrar artacaktır. Bu son derece doğal.

Tamamdır sorunum çözülmüştür o zaman. Bir daha artık üzerinden bir kaç ay geçtikten sonra değiştiririm tekrar tekrar açmaya gerek yok. Termal macun Xigmatek PTI-G3606 kullandım bu arada. Amacım bilgisayarın bozulmaması falan değil zaten eski. Amacım ısınmadan nefret etmem. Bu yüzden canımı sıktı. Teşekkürler hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…