Telafi eğitim

Makaleler
5
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere şu "virüs" yüzünden okullar tatile girdi. 23 Mart 2020'den sonra "uzaktan eğitim" alınacak deniliyor, peki bunun yanı sıra telafi olarak yazın eğitime devam edilebilir mi?

Belli bir dönemi tatil edip tatilden kesebilirler tabii ki.

İtalya, Çin gibi ülkelerde böyle yapılması planlanıyor.

Uzaktan eğitim bence Lise ve altı düzeylerde çok zor ayrıca öğrencilerin çoğu uymaz.

Liselerde mi?

Üniversitelerde olabilir.

Uzaktan eğitim nedir? Yakından eğitimde çığır açan sistemlerimiz sayesinde kalkınan ülkemiz bir ilke imza atıyor: Uzaktan Eğitim!
Soy ağacı sorgulama çıktığında birkaç kişi aynı anda girince çöken E-Devlet'in, karne günü yaklaştığında giriş yapılamaz hale gelen E-okul'un da yer aldığı efsanevi devlet bulut altyapımıza güvenerek eğitimde yeni bir çığır açıyoruz. Dünyada ilk ve tek! Eğitimde bizden fersah fersah ilerde olan hiçbir ülkenin akıl edemediğini yapıyoruz; Tonguç Akademi çakması fakat tamamen resmi.

Ben kimsenin telafi haftasında açıp da televizyondan ders izleyeceğine inanmıyorum. Yazın olacak ve zorunlu olacak ise gideriz. Zaten şu anda da çoğu öğrencinin okula zorunlu olduğu için gittiğini düşünüyorum.

Umutluyum. Telafi eğitim koymasalardı takvimi değiştirmek zorunda kalacaklardı. Bu da büyük karmaşa. Kimlere fayda sağlayacağını düşünmenin anlamı yok. Bugün okula giden öğrencilerin yüzde kaçı önemsiyor dersleri? Maksimum %35. Yararlanmak isteyen yararlanır. Okumak isteyen günümüzde mutlak şekilde okur.

Tatil edilmesi, kanaatimce yanlış. Öğrenci evde duracak mı peki? Üniversite öğrencileri kafe buluşmaları yapacak. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri AVM lere gidecekler, gezecekler. Kısacası dışarıya çıkma istekleri olacaktır. Yanlış demiyorum, isteyebilirler. Haklılardır. Ama bu zamanda değil tabii.

Bakın arkadaşlar, ben tatili savunurum. Olsun tabiiki de. Ama böyle olmasın. Çünkü daha fazla tehlike oluşturuyor. Öğrenciler yine kalabalık ortamlara gidecek.
Bir tweet gördüm. Paylaşmak isterim.

"#okullartatil Ama Komşuya kahveye AVM ye gezmeye Arkadaşla buluşmaya Kafeye yemeğe gidin diye değil; Pandemi düzeyinde bir enfeksiyon ülkemizi daha az etkilesin diye tatil! Bunu sakın unutmayın "

Ha, şunu diyebilirsiniz: "Kardeşim, millet bilinçli olsun; gitmesin." Arkadaşlar doğrudur lakin kaç kişi bilinçli? Yine kafe buluşmaları, AVM gezmeleri yapılacak. Hepimiz biliyoruz. Üstüne üstlük 2 hafta demek telafi eğitimlerinin de yapılması demek. Uzaktan eğitim falan "sözde". Kaç kişi TV açıp, bakacak?

Okulda çok fazla kişiyle etkileşimde bulunuyoruz. Tatil etmekte haklılar belki de... Bir yandan iyi, bir yandan da yanlış planlandığını düşünüyorum.

Kişi bir düşünüyorsa devlet bin düşünüyor. Bizlerin bilmediği fakat devlet erkanının bildiği şeyler vardır. Kararı da buna göre vermişlerdir.

Gerçekten risk olmasaydı bu karar da verilmezdi. Kimse ülkemizin salgın için aldığı tedbirlere laf söylemesin. Oldukça doğru kararlar alınıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı