Tatil edilmesi, kanaatimce yanlış. Öğrenci evde duracak mı peki? Üniversite öğrencileri kafe buluşmaları yapacak. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri AVM lere gidecekler, gezecekler. Kısacası dışarıya çıkma istekleri olacaktır. Yanlış demiyorum, isteyebilirler. Haklılardır. Ama bu zamanda değil tabii.
Bakın arkadaşlar, ben tatili savunurum. Olsun tabiiki de. Ama böyle olmasın. Çünkü daha fazla tehlike oluşturuyor. Öğrenciler yine kalabalık ortamlara gidecek.
Bir tweet gördüm. Paylaşmak isterim.
"#okullartatil Ama Komşuya kahveye AVM ye gezmeye Arkadaşla buluşmaya Kafeye yemeğe gidin diye değil; Pandemi düzeyinde bir enfeksiyon ülkemizi daha az etkilesin diye tatil! Bunu sakın unutmayın "
Ha, şunu diyebilirsiniz: "Kardeşim, millet bilinçli olsun; gitmesin." Arkadaşlar doğrudur lakin kaç kişi bilinçli? Yine kafe buluşmaları, AVM gezmeleri yapılacak. Hepimiz biliyoruz. Üstüne üstlük 2 hafta demek telafi eğitimlerinin de yapılması demek. Uzaktan eğitim falan "sözde". Kaç kişi TV açıp, bakacak?
Okulda çok fazla kişiyle etkileşimde bulunuyoruz. Tatil etmekte haklılar belki de... Bir yandan iyi, bir yandan da yanlış planlandığını düşünüyorum.