Telefon hattından internet erişimi

xxultrAslanxx

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar! Normal şartlar altında salonumda VDSL 100Mbps bağlantım var. İnterneti odama çekmeyi düşünüyorum fakat salon ve odam arası çok uzak olduğundan kablolaması çok zor. Bilgisayarım masaüstü olduğundan Wi-Fi çoğaltıcı almamın pek mantığı yok gibi... Biraz araştırmalarım sonucu oturma odasında telefon hattı için kablo buldum. Oturma odası benim kendi odama daha yakın olduğundan oturma odasından odama bağlantı kablosu çekmem daha mantıklı olur gibi geldi. Fakat telefon hattının evimde bulunan DSL kablosuyla birleştirmek istediğimde her türlü renk kombinasyonunu denememe rağmen DSL ışığı bir türlü gelmedi. Kısacası telefon hattından internet alabilir miyim?

Not: Telefon kablosu 3'lü bakır (siyah kırmızı ve beyaz)

Onun yerine telefon kablosunu çıkartıp Ethernet kablosu geçirebilirsiniz tabii biraz zor.

Telefon hattını daha önce kullandınız mı? Buat içerisinde veya krone üzerinde karşılıksız bırakılmış olabilir.

Telefon hattını daha önce kullandınız mı? Buat içerisinde veya krone üzerinde karşılıksız bırakılmış olabilir.
Bu eve geçen yıl taşındık ve o konuda bilgim yok. Ne yapmam gerekir?
Onun yerine telefon kablosunu çıkartıp Ethernet kablosu geçirebilirsiniz tabii biraz zor.
O zahmete girmem çok zor. Zaten oturduğum ev bana ait değil. O yüzden daha büyük sıkıntı...

Bu eve geçen yıl taşındık ve o konuda bilgim yok. Ne yapmam gerekir?

O zahmete girmem çok zor. Zaten oturduğum ev bana ait değil. O yüzden daha büyük sıkıntı...

DSL prizine en yakın buatları açarak DSL kablonun paralel alındığı ya da daireye girdiği yeri bulun eğer hiç ek yapılmadan içeriye giriyor ise ankastre dolabından bulmanız gerekir yukarıdan kabloları kısa devre yapıp aşağıdan ölçü aleti kısa devre bulma modunda bulunabilir eğer bunlarla uğraşmak istemezseniz daha basit bir yol önerebilirim daire içi buatların hangisinde iki odanın DSL hattı birlikte geçiyorsa o buatta kabloyu kesip diğer odanın hattı ile beraber ek yapmanız bu noktada iki odaya birden DSL hattı sağlamış olacaksınız.

Net anlayamadım daha anlayabileceğim cinsten açıklar mısınız? kablolar ile ilgili resim paylaşabilirseniz çok mutlu olurum...

Net anlayamadım daha anlayabileceğim cinsten açıklar mısınız? Kablolar ile ilgili resim paylaşabilirseniz çok mutlu olurum...

Kolay anlatım için.

Adım 1. çalışan ve çalışmayan DSL prizini sökün ve renk kodlarına bakın (en çok kullanılan mavi ve beyaz dır)
Adım 2. söz konusu DSL kabloları DSL prizine elektrik hatlarının yanında gelir ve duvarlarda bulunan buat olarak adlandırılan bakım kapaklarından geçer bu kapaklardan birisinde veya sigorta panosunda iki odanın da DSL kablosu birleşir buat kapaklarının oda ve koridor kısmında olanlarını sökün DSL kablosunu bulmaya çalışın hangi kapaktan iki DSL kablosu geçiyor ise kabloları dışa doğru çekin.
Adım 3. DSL olan kabloyu işaretleyin önce DSL olmayan kabloyu kesip prize giden renklerin ucunu açın.
Adım 4. DSL olan kabloyu kesip prize giden renklerin ucunu açın sonrasında açtığınız uçları açılmayacak bir şekilde ekleyin yüksek ihtimalle sert bakır olacağından kolay eklenecektir.
Adım 5. modemi götürmek istediğiniz yere takıp test edin başarılı ise ek yerini bantlayıp kapakları kapatın.

Uyarı. DSL için elektrik buatında çalışma yaparken sigortaların kapalı konumda olduğundan emin olun düzgün bantlanmamış ek üzerinden elektrik akımına kapılma riski vardır.

Bulunduğum yerde müdahale edebileceğim DSL hattı bulunmadığından görsel paylaşamadım maalesef eğer işlemi yapmak isterseniz farklı bir lokasyona gidip görsel paylaşabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…