Telefon hızlandırmak ve optimize etmek için ne yapmalıyız?

Hasan Erikli

Hectopat
Yer
İzmir Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL i3-12100F 4.3GHz 4/8 Çekirdek İşlemci

ASUS PRIME H610M-E DDR4 Anakart

PALIT RTX 3060 Dual 12GB Ekran kartı

Adata XPG Gammix D30 16 GB (2x8) 3200 MHz

SHARKOON SHP650V2 650W 80+ EU Güç kaynağı

ADATA LEGEND 710 512GB M.2 2400-1000MB/s SSD
Meslek
Öğrenci
Telefonları en yüksek performansta tutmak için neler yapabiliriz? Android telefonlarda özellikle. Öneri verirseniz sevinirim.

SDMaid uygulamasını denemeni tavsiye ederim. Onun dışında RAM yetersiz ise yapacak pek bir şey yok.

Sdmaid uygulamasını denemeni tavsiye ederim. Onun dışında RAM yetersiz ise yapacak pek bir şey yok.

RAM 6 GB.

RAM dışında grafik kartı ve işlemciyi nasıl hızlandırabiliriz veya daha optimize yapabiliriz onu merak ediyorum.

RAM dışında grafik kartı ve işlemciyi nasıl hızlandırabiliriz veya daha optimize yapabiliriz onu merak ediyorum.

Hocam model nedir? Sizin J7 mi?

Root varsa Kernel Aduitor işinizi görür. Yoksa da fotoğraflarınızı buluta yedekleyin, gereksiz uygulamaları silin, gereksiz dosyaları temizleyin. Özellikle Whatsapp'ın sakladığı fotoğraflar ve videolar optimizasyonu bozuyor. Bunları silerken yedeklediğinizden emin olun.

Hocam model nedir? Sizin J7 mi?

Kendi telefonum olan Samsung M31s için açtım hocam konuyu J7 elinden geleni yapıyor hala

Telefonda root olup olmadığını nereden anlayabilirim ve bu uygulama tam olarak ne işe yarıyor hocam.

Son düzenleme:
Telefonda root olup olmadığını nereden anlayabilirim ve bu uygulama tam olarak ne işe yarıyor hocam.

Hocam Play Store'den Root Checker ile kontrol edebilirsiniz. Root: Telefonun kilidini kırmak yani kapalı kaynak kodlu Android'i kırarak erişebiliriz ve dosyalarda değişiklik yapabiliriz. Root avantajları ve dejavantajları vardır. Güvenli değildir.

Kendi telefonum olan Samsung M31s için açtım hocam konuyu J7 elinden geleni yapıyor hala

Bu programla işlemciyi ve grafik işlemcisini bir nebze kontrol edebiliyorsunuz. Samsung'un çıkardığı bazı modeller gerçekten performans anlamında rezalet. Ben dayı telefonu olarak adlandırıyorum. Fakat sizin telefonunuzda bunların hiçbirine gerek yok. Zaten üst düzeye yakın bir telefon. Dediğim gibi gereksiz uygulamaları silin. Özellikle RAM temizleyici, depolama temizleyici diye geçen saçma programları barındırmayın.

Yapılabilecek en iyi şey üreticinin o cihaz modeli için en iyi performansı sağlayan sürümünü yüklü tutmak.

Yok hocam öyle programlar zaten ama oyunlarda ciddi bir ısınma ve FPS kaybı hissediyorum bunu çözmek için bu uygulama yardımcı olur mu ve APK olarak mi indirmem gerek bu oyunu.

Sanırım yok ve olmaması daha iyi diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230304-113613_Root Checker Basic.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 60
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…