Telefon için 4 GB RAM yeterli mi?

søren

Kilopat
Merhabalar Xiaomi Redmi Note 7'nin 3 GB RAM versiyonunu kullanıyorum ve performansından hiç memnun değilim. Aynı anda iki uygulama bile kullanamıyorum. Yeni bir telefon alacağım ve bu büyük ihtimal yine Xiaomi olacak fakat 4 GB RAM yeterli mi değil mi çok kararsız kaldım. Telefon araştırması yaparken sürekli minimum 6 GB RAM olan telefonlara bakıyorum. Alacağım telefonun beni en az 2-3 sene götürmesini istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

3 yıldır Redmi Note 5 (4GB/64GB) cihaz kullanıyorum. RAM kullanım miktarının 3 GB üzerine çıktığını görmedim. Oynadığım oyun az ama ilk zamanlar PC'den portlanmış Life is Strange'i bile rahat oynamıştım.

Ağır oyun/uygulama yoksa 4 GB rahat yeter. Aksi takdirde 6-8 GB olanlara bakınız. Tabi bu durum Android, bilhassa MIUI kullanan cihazlar için geçerli.

Imkaniniz varsa; almisken 6 Gb almaniz daha iyi olur diye dusunuyorum. Teknoloji cok cabuk ilerliyor.

4 GB RAM’li iPhone 11 piyasada bulunan android telefonlarının %90’ının önünde.

Bu biraz da beklentine bağlı, Honor 9x sahibiyim, 4 GB yetiyor, ağır bir uygulama kullanmıyorum ama genel olarak boşta RAM kullanımı yarıda oluyor, oyun açarken 3.5 GB civarı kullanabiliyor, yani telefondan telefona değişen bir durum RAM mevzusu, her marka kendine göre optimize edebilir ama PUBG gibi oyunlarda ortalama düzeyde oynatır, daha iyi performans için 6 GB tavsiye ederim.

Daha az sorun çıkaracak bir telefon istiyorsanız Huawei-iPhone modellerini tercih edin. Yedekte Huawei P9 Lite 2017 3/16 GB kullanıyorum. İnanın 4 seneyi geçmesine rağmen hala RAM dolmuyor. RAM miktarına bakarak telefon almak yanlış bir tercih gibi. iPhone 5S yıllarca en sevilen kasa oldu.

Samsung-Xiaomi daha fazla kronik arızaya sahip telefonlara sahip. Kanıt arıyosanız çıkıp bir rastgele telefon tamircisine uğrayın. Bu 2 markanın telefonlarını tamir etmeye bilmeyen telefoncu yok. Çünkü arıza oranları daha yüksek.

Garanti konusunda bile ilk olarak tavsiye ettiğim 2 marka oldukça iyi durumda. Teknik servisler bu kadar çok Huawei telefon olmasına rağmen yoğun değiller. Kendilerine kanıtlamış durumdalar.

Optimizasyon, mimari, mühendislik gibi unsurların telefonların donanımlarından daha önemli olduğunu fark ettim. Biz bunu PC bileşenlerinde ASUS fan boyları olarak görüyoruz. Adamlar bir defa daha yüksek para vererek yıllarca memnun kalıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…