Telefon için 4 GB RAM yeterli mi?

Yanlış bilgi
Yetersiz çünkü telefonlarda ne kadar RAM varsa örnegin 8.GB'lık telefonu ele alalım %50'sini kullanır o yüzden 8 en ideali.

Xiaomi, Huawei kronik sorunlu ama ben yillardır Samsung kullanırım hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 4 GB kullanıyorum, bana yetiyor. Ama bence de 6 GB modellere bakın. Biraz ileriye dönük olması için.

Yeter tabii ki.

Sosyal medya ve basit oyunlar adına(Supercell oyunları, satranç, UNO, okey, bilardo vb.) Kullanilmak isteniliyorsa gayet yeterlidir. Ancak ağır kalitede oyunlar oynayacaksanız ve fotoğraf ve videolarınızın iyi olması adına(telefonunun içindeki işlemciye göre degişir)(Pubg/CodM/Pes2021/Genshin/Ashalpt) için 6 GB RAM'li olması daha yeterli olabilir. IPhone'da ki 4 GB(hangi model bilmiyorum) işlemcinin gücünden dolayı ona yetişiyor(Androide göre kıyaslamayın) ama elbet o da bir yerde yetişemez. Kısaca tek RAM'e göre konuşmak bence saçma olur.

Bende Redmi 8 ve 4 GB RAM var ve bir sürü uygulama açıyor ama memnun değilim ve Xiaomi yerine bir şey al çünkü kişisel verilerinin toplanıp satılmasını istemiyorsan.

Bende Nokia 8 4GB var hiç kasmıyor.
Başka bir arkadaşta ise Note 8 4GB var ve memnun olmadığını yazmış.
Sadece RAM'a değil işlemciye de önem vermelisin.

Xiaomi için en az 6 GB rahat kullandırır.
Huawei için 4 GB gayet yeterli olur.

Herkese çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için. Tabi ki dediğiniz gibi markadan markaya, modelden modele telefonun kullandığı RAM miktarı değişiyor. Oyun oynamasam bile birkaç uygulamayı (Spotify, Google Haritalar, Mi Fit) aynı anda açtığım için şu anki telefonum çok yetersiz kalıyor. Dediklerinizi dikkate alarak daha detaylı bir araştırma yapacağım tekrar çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…