Telefon için 60 ve 90 FPS arasında çok fark var mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar POCO X6 Pro cihazim. PUBG Mobile'da 90 FPS destekliyor. Bundan verim almak icin ekran Hz'sini 120 yapmak lazim. Bunu yapinca normal olarak şarj hizli bitiyor. Bana 120 FPS var dediler. HyperOS 2'ye de gectim ama yokmus. Sizce 90 FPS ve 60 FPS arasinda cok fark var mi? 60 Hz'de mi kullanmaliyim?

Oyunu mu telefonu mu? Telefonu sahsen 60 Hz de kullanmak bana makul gelmiyor. Spesifik olarak illa uzun gitsin sarji denmiyorsa kesinlikle izin verilen en yüksek frekans kullanılmalı. Oyuna gelecek olursak bence fark var. Ben 120Hz oynuyorum 60tan 90 bile fark ediyor.

Tabii ki var, ben 60'da oyun oynayamam. Cihazınızda 60 ve 120 Hz seçenekleri dışında seçenek yoksa ayrı uygulamalar ile ekran Hz'i 90 olarak ayarlanabiliniyor. Veya Config kullanarak 120 FPS alabilirsiniz, daha akıcı bir deneyim elde etmiş olursunuz.

Bana sorarsanız eğer cihaz adaptif ekran teknolojisine sahip değilse 120 olsun 90hz olsun çok pil harcıyor 60hz daha iyi oluyor o yüzden gerek olduğunu düşünmüyorum.

@AriceN telefonu 120 Hz'e almadan 90 FPS'den faydalanamiyorum diye biliyorum. İkisini de 60 da kullanmak mi mantikli yoksa 120 Hz'e 90 FPS mi mantikli?

120 de 90 daha mantıklı. Eğer pil sorun değilse cok normalde 120 zaten mantıklı bence. Tabii bu biraz kişisel bir görüş.

O kadar para verip de 60 Hz'de kullanmak da saçmalık, şarj hızlı bitsede 120 Hz daha akıcı hissetirecektir 60 Hz devri bitti artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı