Merhaba arkadaşlar. Android telefon bakıyorum. Bence telefondaki en önemli şey donanı mı? İşlemcileri karşılaştırırken hangi özellikleri dikkate almalıyım? İşlemci karşılaştırmasıyla ilgili güvenilir bir kaynak var ise paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
İngilizceniz yeterliyse GSMArena daha mantıklı bir tercih olacaktır. Epey'de bazı yanlış bilgiler mevcut. Mi 9T için ekran gövde oranını 86 gösteriyor ama gerçeği 92.
İngilizceniz yeterliyse GSMArena daha mantıklı bir tercih olacaktır. Epey'de bazı yanlış bilgiler mevcut. Mi 9T için ekran gövde oranını 86 gösteriyor ama gerçeği 92.
GSMArena'da da %86 yazıyor. Aslında sormak istediğim soru şu. Snapdragon 730 ile snapdragon 845 arasındaki fark nedir? 800 serisi işlemcileri kendi aralarında sıralamak kolay. Ama iş farklı seri işlemcilerle kıyaslamaya gelince kullanabileceğin kaynak çok sınırlı oluyor. Mi 9T modelini örnek vermeniz de güzel bir tesadüf oldu. Mi 9T'nin sahip olduğu snapdragon 730'ın snapdragon 845'ten eksiği var mı?
GSMArena'da da %86 yazıyor. Aslında sormak istediğim soru şu. Snapdragon 730 ile snapdragon 845 arasındaki fark nedir? 800 serisi işlemcileri kendi aralarında sıralamak kolay. Ama iş farklı seri işlemcilerle kıyaslamaya gelince kullanabileceğin kaynak çok sınırlı oluyor. Mi 9T modelini örnek vermeniz de güzel bir tesadüf oldu. Mi 9T'nin sahip olduğu snapdragon 730'ın snapdragon 845'ten eksiği var mı?
Geekbench 4 üzerinden single ve multi core skorlarını karşılaştırabilirsiniz. Sorduğunuz soruya gelirsek, SD 730, genel olarak SD 835 ile eşdeğer, CPU konusunda önde; GPU konusunda geride. SD 845 her açıdan (enerji tüketimi hariç) daha iyi bir çipset.
Geekbench 4 üzerinden single ve multi core skorlarını karşılaştırabilirsiniz. Sorduğunuz soruya gelirsek, SD 730, genel olarak SD 835 ile eşdeğer, CPU konusunda önde; GPU konusunda geride. SD 845 her açıdan (enerji tüketimi hariç) daha iyi bir çipset.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. 4 yıldan uzun süredir z2 kullanıyorum. Artık telefonu değiştirmek istiyorum. Mi 9T f/p olarak gayet iyi görünüyor. Almaya değer mi? Mİ 9T Pro Türkiye'ye gelecekmiş. Beklersem fiyatı düşer mi?
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. 4 yıldan uzun süredir z2 kullanıyorum. Artık telefonu değiştirmek istiyorum. Mi 9T f/p olarak gayet iyi görünüyor. Almaya değer mi? Mİ 9T Pro Türkiye'ye gelecekmiş. Beklersem fiyatı düşer mi?
Ben teşekkür ederim, ne demek.
Evet. Mi 9T, f/p olarak gayet başarılı bir cihaz. Çipsetinin genel olarak SD 835 ile eşdeğer olduğunu düşünürsek performans anlamında gayet başarılı bir cihaz. Kamera olarak en güncel Sony lenslerini kullanıyor ve gayet başarılı. DxOMark test etse, skoru kesinlikle 100+ olurdu diyebilirim. Batarya olarak 2 günü çıkardığını duydum birçok kaynaktan. Ayrıca ekran olarak da başarılı, çentik olmaması için kamera motorlu sisteme kurulu ve bu motor 300.000 açıp kapanma ömrüne sahip. Bu da günde 150 kullanımda, 5.5 yıl üstü kullanım demek.
Mi 9T Pro gelirse fiyatının düşeceğini sanmıyorum. Segmentleri farklı. Mi 9 çıktı, Mi 8'in fiyatı daha da arttı. Riske atmaya gerek yok bence. Eğer 4K'da 60 kare video (ki tamamen gereksiz, elektronik sabitleme devre dışı kalıyor akabinde kullanılmaz hale geliyor.) çekmeyecekseniz ya da çok ağır kullanıcı değilseniz Mi 9T Pro almanıza da kesinlikle gerek yok. Saygılar.