Telefon işlemcileri gereğinden fazla mı?

freedomx

Hectopat
Daha fazla  
Şu sıralarda 4 GHz'e kadar çıkan mobil işlemciler çıktı. Hal bu iken daha fazla şarj tüketiyorlar. Şu an telefonla yaptığımız şeyler kısıtlı, mobilde sağlam oyun bile yok, bunlara ihtiyacımız var mı?

Android tarafında fazla olduğunu düşünüyorum ama iOS tarafında aynı şeyleri düşünmüyorum. Çoğu AAA oyunu Ray Tracing gibi yüksek grafik yükü gerektiren oyunları cebinizden oynayabilmek mümkün.

Mesela oynamakta değil oynasa bile soğutması ayrı bir sorun.

Mesela oynamakta değil, oynasa bile soğutması ayrı bir sorun.

Maalesef öyle, örneğin IPad'de ve diğer büyük ekranlı Apple cihazlarda daha keyifli olacağını düşünüyorum. Gerek ekran boyutu gerekse soğutma avantajlarından dolayı. Aslında insanlar da genelde gamepad kullanıyor AAA oyunları oynamak için, eğer performansa etki etmiyorsa önemsememek lazım bence.

AAA oyunları cep telefonundan oynayabilmek güzel şey ama bilgisayarım varken iPhone 15 Pro ve sonraki seri cihazlara sahip olsam bile oynamazdım. Teknolojinin gelişimi açısından yorumlarsam bu boyuttaki bir cihazın böyle şeyleri başarabilmesi ve geleceğe kapı açmasının insanı hayrete düşürdüğünü söylemek gerek.

4 GHz hıza çıkabilmesi sürekli 4 GHz çalışacağı anlamına gelmiyor.
8 çekirdekli olması da sürekli 8 çekirdeğin çalışacağı anlamına gelmiyor.

Günümüz telefonları batarya tasarufu için mümkün oldukça çekirdekleri kapatıyor ve hızı düşürüyor.
Telefon android ise root atıp çeşitli yöntemlerle sürekli son hızda tüm çekirdeklerin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu telefonun daha hızlı tepki vermesini sağlar ve akıcığını büyük ihtimal biraz arttırır ama ısı ve batarya ömrü nasıl olur bilemem.

4ghz çıkıp çıkmadığını önemi yok bu işlemcilerin bize sunduğu çok abartılı değil mi?,2.5ghz ile de gayet herşey yapılabiliyor.

Root olayına gerek kalmadı telefonlarda performans modu var çekirdeğin tam hızda çalışmasını sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…