Telefon kullanmak çok mu zararlı?

beratcanceylan

Hectopat
Televizyonda verilen diziler malum ve filmlere bile Yenilmezler filminden sonra gram önem vermemeyi düşünüyorum. Sizce bu nedenlerden dolayı telefonda internette gezinmek çok mu zararlı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık. Kimse yok diyemediği gibi, buraya yazan herkes telefondan gebermiş de olmayacağından :D çok zararlı değil (şimdilik)

Ancak bu sağlık açısından bir değerlendirme, peki telefon başka ne zararı olabilir ?

Akıllı telefonlar bilgilerini istihbaratlara gönderir ve senin profilin çıkarılır.
Bütün bilgilerin arşivlenir.
Kandırılabilirsin. ve ya dolandırılabilirsin.
"Sosyal" medya seni psikolojik ve ahlaki olarak etkiler.

Kısaca zarara nerden baktığına değişen bir konu. Bana göre zarar olan şeyler sana göre "umrumda değil" konumunda bulunabilir. Kendin belirlemelisin, benden ne alıp götürdü, geriye ne kazandırdı ?

Aradaki farktır işte asıl zarar.

Telefonların SAR değerleri vardır. Özellikle çakma tabir ettiğimiz bu telefonlarda bu değer fazladır. Bu tarz telefon ya da elektronik cihaz kullanmanızı tavsiye etmem.

Şimdi aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık. Kimse yok diyemediği gibi, buraya yazan herkes telefondan gebermiş de olmayacağından :D çok zararlı değil (şimdilik)

Ancak bu sağlık açısından bir değerlendirme, peki telefon başka ne zararı olabilir ?

Akıllı telefonlar bilgilerini istihbaratlara gönderir ve senin profilin çıkarılır.
Bütün bilgilerin arşivlenir.
Kandırılabilirsin. ve ya dolandırılabilirsin.
"Sosyal" medya seni psikolojik ve ahlaki olarak etkiler.

Kısaca zarara nerden baktığına değişen bir konu. Bana göre zarar olan şeyler sana göre "umrumda değil" konumunda bulunabilir. Kendin belirlemelisin, benden ne alıp götürdü, geriye ne kazandırdı ?
Aradaki farktır işte asıl zarar.
Sağlık açısından sordum.

Telefonların SAR değerleri vardır. Özellikle çakma tabir ettiğimiz bu telefonlarda bu değer fazladır. Bu tarz telefon ya da elektronik cihaz kullanmanızı tavsiye etmem.
Kullandığım telefon GM 8 GO'nun SAR değeri çok fazla maalesef. Bu telefon ile SAR değeri ile çok az bir telefon kullananın arasında nasıl bir fark olur?

Onu tam bilemem. A kişisinde farklı hastalığa neden olabilir iken B kişisinde sorun olmayabilir. Bu değerler sadece önlem amaçlı. Yani önerileri mümkün olduğunca düşük değerliyi kullanmakta yarar var.

Bir telefon piyasaya çıkmadan önce standartlara uygun hale getirilir. Standartların önceliği "insan sağlığını ve çevreyi korumak" üzerine inşa edilir. Şimdi o telefon eğer senin elinde ise, standartlara uygun bir telefondur. Yani sana zarar vermeyecek ölçüde radyasyon yayıyordur. Bu kural bütün piyasada satılan telefonlar için de geçerli.

Bir telefon piyasaya çıkmadan önce standartlara uygun hale getirilir. Standartların önceliği "insan sağlığını ve çevreyi korumak" üzerine inşa edilir. Şimdi o telefon eğer senin elinde ise, standartlara uygun bir telefondur. Yani sana zarar vermeyecek ölçüde radyasyon yayıyordur. Bu kural bütün piyasada satılan telefonlar için de geçerli.
Sony Xperia XZ3'ün 7 katı bir SAR değerine sahip olması şaşırttı ve nasıl sar değerini bu kadar düşük tutabildiler.

kullandıkları malzeme metal aliminyum tarzı birşeyse biraz radyasyon engellemiş olabilir. Ya da telefon hafıza kartını telefonun ön kısmına yerleştirirsen o da bir engelleme yapar nihayetinde.
bende senin yaşlarındayken taktığım bir konuydu. Sonradan daha önemli şeyler zarar verebiliyormuş onu öğrendim :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı