Telefon kutusundan daireye ait ADSL hattını bulmak

Alihan Yoğurtcu

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Komşum superonline kullanıcısı ve 2 aydır internetini bağlamaya gelen yok. Bu da en son bir cihaz getirtip ölçüm yapıyor ve kendi hattını bulup bağlıyor internetini fakat bu seferde benim internetim gidiyor. Vodafone süpernet kullanıyorum fakat sorunu çözmeye gelen yok 6 gündür.Sizlere sorum şu ; Evimdeki ADSL kablosunu bağladığım hat kablosunda 2 renk var(sarı-siyah) yani evimde tek hat var. Ben ise telefon kutusundan kendi hattımı nasıl bulacağım ve bulunca nereye bağlayacağım? Apartmanımız eski ve kutu dışarıda. Kutu dışında sarı ve siyah kablolar görüyorum fakat bu kabloların benim olma ihtimali nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

NOT: Dairedeki hat kablosuna elektrik verip aşağıdaki kutudaki kablolara ampul değdirerek bulunabilirmiş fakat tehlikesi var mıdır? Diyelim kendi hattımızı bulduk,nereye bağlamak gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı