Telefon nasıl şarj edilmeli?

hurafeistans829

Hectopat
Daha fazla  
Huawei Honor 10 Lite aldığımdan beri 3 aydır şarjı 25'in altına düşürmedim, sizce düşüreyim mi, bazı forum sitelerinde 0'a insin kapansın öyle tak (ara sıra) deniliyordu. Sizce ne yapmalıyım?

Şarjınız 20 olduğunda şarja takın. Yüzde 80 dolduğunda şarjdan çıkarabilirsiniz. En uzun batarya ömrü öyle oluyor diye biliyorum. Tamamen doldurup tamamen boşaltmayın.

Xiaomi telefon şarjını %10 seviyesinin altına çok düşürmemeyi öneriyordu.
Ve gece boyu şarja bırakmaktansa gün içinde tak çıkar yapmanın daha uzun batarya ömrü verdiğini söylüyordu. Xiaomi'nin söylediklerini ve önerilerini mantıklı buluyorum.

Bende yeni Mi9 SE aldım ve %20'nin altına düşürmeden şarja takıyorum ve %100 olunca çıkartıyorum. Elbette gerektiğinde veya acil işim olduğunda %20'nin altına da düşüreceğim fakat mümkün olduğunca düşürmemeye çalışıyorum ve şuana kadar hiç düşürmedim galiba.

Fakat telefon yine enerji harcadığı için tekrar %99'a düşüp tekrar %100 oluyor. "Şahsen" bu telefonun pil ömrünü etkileyebilir.

Şarj aletiyle prize takarak edebilirsin Şaka bir yana fazla kafaya takma, öyle hemen bozulacak bir şey değil, ama pil ömrü için %20 altına düşürme, %80 üstüne çıkarmamak gerekiyormuş, ama kimin umurunda ben hep iki kuralı da çiğniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…