Telefon numaram ele geçirilmiş olabilir

Mehmet Efe70

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bugün normal bir şekilde koltuğuma oturmuş keyif yaparken bir anda telefonuma TikTok'tan doğrulama kodu geldi. Ben de birisi yanlışlıkla benim telefonumu girmiştir dedim ve önemsemedim. Sonrasında TikTok'a baktığımda hesabıma iPhone 12 cihazından giriş yapıldığı hakkında mesaj geldi. Bizim sülalede iPhone kullanan bir kişi bile yok. Ve hesabıma giren kişi telefon numarama gelen mesajları görebiliyor sanırım. Herhangi bir sorun çıkar mı ya da çıkmaması için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Doğrulama koduna erişimi olmayan biri hesabına giremez o yüzden dert etme ve dediğin gibi eğer bir defa olduysa yanlışlıkla olmuştur.

TikTok hesabın ele geçirilmiş olabilir. Hesabınızın bilgilerini değişmenizde fayda var.

Hocam eğer başka bir uygulamada daha başınıza gelirse gerekirse numara değiştirin. Eğer bir şekilde telefonunuza gelen SMS'lere ulaşabiliyorsa o numaraya bağlı tüm hesapları çalar.

Doğrulama koduna erişimi olmayan biri hesabına giremez o yüzden dert etme ve dediğin gibi eğer bir defa olduysa yanlışlıkla olmuştur.
Tiktoga gelen bildirime göre doğrulama kodu ile giriş yaptığı belirtilmiş ancak doğrulama kodu sadece benim telefonuma geldi

Hocam numaranızda sorun olduğunu sanmıyorum. Telefonunuza normal uygulama gibi görüren bir casus uygulama yüklemiş olmanız muhtemel, uygulamanın mesajlara erişimi olduğu için SMS'lerini görüyor olabilir. Uygulamayı kaldırsanız bile casus yazılım varlığını devam ettirebilir. Önce telefonunuzun verilerinizi yedekleyip tüm yabancı uygulamaları silmenizi, ardından çeşitli Anti-Virüs uygulamlarıyla taratıp temizlemenizi. Ve son olarak fabrika ayarlarına sıfırlamanızı öneririm...

Tiktoga gelen bildirime göre doğrulama kodu ile giriş yaptığı belirtilmiş ancak doğrulama kodu sadece benim telefonuma geldi.

O zaman maalesef fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekiyor tabii ondan önce ayarlardan telefon izinlerine girip hangi uygulamanın telefonunuz üzerinde ne kadar yetkisi var onu da kontrol etmenizi tavsiye ederim çünkü formattan sonra aynı uygulamayı tekrar yüklemeniz durumunda sıfırlamanın hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…