Telefon numarası ile hesap oluşturulup çalınti kredi kartı ile alışveriş yapılmış

mutlukopek

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bugün sabah 11-12 gibi uyandim ve 29 tane SMS gelmiş. Baktım, benim telefon numaram üzerine Yemeksepeti ve filo market hesabi açılmış ve galiba çalıntı kredi kartı ile ürün geciceklerdi. Hemen görüp hesaplari sildim. Bir şey olur mu ve polislik olur muyum? Çok korkuyorum.

Arkadaşlar merhaba, bugün sabah 11-12 gibi uyandim ve 29 tane SMS gelmiş. Baktım, benim telefon numaram üzerine Yemeksepeti ve filo market hesabi açılmış ve galiba çalıntı kredi kartı ile ürün geciceklerdi. Hemen görüp hesaplari sildim. Bir şey olur mu ve polislik olur muyum? Çok korkuyorum.

Oyle bir şey olursa yapmadiginizi, bilgi dahiliniz disinda oldugunu soylersiniz. Zaten cihazlar log tutuyor bakarlar, anlasilir. Bir şey olacagini sanmiyorum. Yurt dışı kart ise zaten pesine dusmuyorlar.

Hesaba girdim kendi şahsi telefonum üzerinden ve hesapta kayıtlı kredi kartı ve siparişlerim yerinde hiçbir şey yoktu bende hemen mail gönderdim hesap kapatılması için sorun olur mu?
Sorun olmaz, ne kullanırsan kullan iki faktörlü doğrulama olsun en az. En kötü ihtimalle sipariş geçilip adli bir süreç başlasa bile en fazla ifade veririsin sonra hesabının hangi konumdan girildiğine bakılıp o şekilde devam ederdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı