Bütçe
Maksimum 5K

İnsanFinn

Hectopat
Daha fazla  
Selam, geçenlerde bir konu açmıştım ve maksimum 5-5.5k bütçe ile telefon tavsiyeleriniz istemiştim. Şu anda 3 adet Samsung modeli arasında kaldım, hangisini tavsiye edersiniz? 1- Samsung M51, bunun kalınlığı fazla gibi duruyordu fakat beğenmeye başladım, yalnız tek sorun kamerasının pembe çektiğini ve uygulama girişlerinde son güncelleme sonrası lag olduğunu söyleyenler var son günlerde. 2-Samsung A52 bu daha çıkmadı, birkaç haftaya çıkacak sanırsam. Özellikleri ve özellikle tasarımı çok ilgimi çekti, 4bin fiyatı var fakat düşebilir ileride. (dolar kurundan dolayı ne olur bilmiyorum fiyatlar) 3-Samsung S20 (düz S20 olan) yaşadığım yerdeki Turkcell'de bunu 5.400TL'ye veriyorlar, yalnız neden bu kadar indirim aldı bilmiyorum, acaba sorunlu diye mi yoksa eskimeye başladı diye mi indiriyorlar fiyatını? Özellikle S20 fan Edition olanda dokunmatik ve ısınma sorunundan çok bahsedilmiş. Bu sadece FE olanda mı var yoksa düz S20 de de böyle sıkıntılar var mı? O kadar para verip bir de böyle sıkıntılarla uğraşmak istemem. Özetle hangisini tavsiye edersiniz, dediğim gibi başka model tavsiyesi istemiyorum bu üçü arasında seçim yapacağım tahminen.

S20 FE modelinin ısınma sorunu yok. M51 alabilirsiniz, gayet iyi bir tercih olur, bütçenizin tamamını da harcamanıza gerek kalmaz ayrıca.

S20 FE değil düz S20 modeli var yaşadığım yerde, tabii FE20 de alabilirim arasında çok fark var mı? S20 FE'lerde ısınma ve dokunmatik sorunu internetteki her yerde yazıyor, olmadığını neye dayanarak söylediniz? M51'de de kamera ve laglanma sorunu yazıyor sürekli. A52 almayı düşünüyordum aslında tasarımından ve yeni olmasından dolayı. (tabii biraz bekleyip kullanıcı yorumlarına göre)

S20 ve S20 FE'de aynı işlemci var, S2 FE modelinde kullanılan Exynos 990 modelinin ısınma sorunu bulunmamakta. İnternette yazan her şey de doğru değil. Her telefon da belli bir derece ısınır, ısınmayan telefon yok. Önemli olan aşırı ısınma olup olmaması, bundan kaynaklı performans kaybı yaşanmaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
S20 ve S20 FE'de aynı işlemci var, S2 FE modelinde kullanılan Exynos 990 modelinin ısınma sorunu bulunmamakta. İnternette yazan her şey de doğru değil. Her telefon da belli bir derece ısınır, ısınmayan telefon yok. Önemli olan aşırı ısınma olup olmaması, bundan kaynaklı performans kaybı yaşanmaması.

İnternet yazan her şey doğru değil ise kimin doğru söylediğini nereden bileceğiz peki? Kullanıcı yorumlarını göz önüne alıyorum ben. M51 sorunu belki geçici olabilir ama S20 serisindeki kronik sorunlardan yabancı videolarda bile bahsediliyor ve Exynos'ların çok kötü söyleniyor. Her telefonun ısındığını ben de biliyorum fakat aşırı ısındığı söyleniyor her yerde. Bu arada A52 hakkında düşünceleriniz neler? Bir şey demediniz ona.

Amiral gemisini tercih etmeyip ara modeli ona tercih etmek mantıklı bir karar olmayacaktır. S20 ailesinin herhangi bir cihazını gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.
Telefon aylardır satıyor ve yeni model gelmesine rağmen satmaya devam ediyor. En kısa zamanda bende satın almayı düşünüyorum.

S20 serisinde kronik sorun yok. S20 FE modelindeki dokunmatik sorunu kronik mi bilmiyorum. İkinci ısınma sorunu olduğu kesinlikle söz konusu değil. Exynos modelleri de kötü değildir. Ülkedeki telefonlardan anlamayan, sallayan kitlenin yorumlarını da dikkate almayın. İnternette her cihaz ile ilgili şikayet bulursun, bu gayet normal bir durum. Sorunların kronik sorun olup olmadığı önemli. Başkasında sorun oldu diye de sende de aynı sorun olacak diye bir durum yok.

S20 serisinde kronik sorun yok. S20 FE modelindeki dokunmatik sorunu kronik mi bilmiyorum. İkinci ısınma sorunu olduğu kesinlikle söz konusu değil. Exynos modelleri de kötü değildir. Ülkedeki telefonlardan anlamayan, sallayan kitlenin yorumlarını da dikkate almayın. İnternette her cihaz ile ilgili şikayet bulursun, bu gayet normal bir durum. Sorunların kronik sorun olup olmadığı önemli. Başkasında sorun oldu diye de sende de aynı sorun olacak diye bir durum yok.

İnternete 100'lerce insan Exynos ve onun pislıklerinden şikayet etmiş biz de keyfimizden demiyoruz sorunlu diye asıl senin gibi fanboylara inanmamak lazım "ısınmıyormuşta çok iyiymiş de" telefon 4 saat ekran süresi veriyor sen neden bahsediyorsun telefon 40 FPS'nin üzerine çıkamıyor. Oyunlar da üstüne üstlük throttle yiyor. Deli gibi de ısınıyor internette bunu diyen çok fazla kişi var biz de 5 kişi şikayet etti diye telefonu kötülemiyoruz. Ayrıca ısınma sorunu çözüldüyse de kesin underclocking yemiştir cihaz. Eğer Exynos iyi olsaydı Samsung SD 865'liyi getirmeye çalışmazdı.
Bu da pil testi ısınmayan arkadaşın.

S20 FE bol sorunlu cihaz, A52 performansına göre pahalı, Exynos işlemcili telefonlardan kaçın. M51 iyi bir tercih gibi ama çok kaba ve ağır. Ayrıca diğer Samsung cihazlara nazaran daha az güncelleme alacaktır. Samsung hariç telefon ister misiniz?

S20 FE modelinin ısınma sorunu yok. M51 alabilirsiniz, gayet iyi bir tercih olur, bütçenizin tamamını da harcamanıza gerek kalmaz ayrıca.

Isınma sorunu vardı, S20 serisine gelen güncelleme ile işlemci performansı düşürülerek bu sorunlar düzeltildi diye duymuştum. Ne kadar doğru olduğu ise tartışılır. Samsung Galaxy S20 FE'de ekran sorunu da bulunuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Atmış olduğum sahneden itibaren izlemenizi tavsiye ederim. Samsung Galaxy S20 FE yerine Samsung Galaxy S10 Plus alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı